Lillpite vann DM-finalen: "Det var en lagseger"

Lillpites damer är både seriesegrare i handbollens division II och årets DM-vinnare.Gårdagens DM-final och seriematch vann Lillpite över Bodens BK HF i Hildursborg med 17-14 (6-7).- Seriesegern är den mest värdefulla, ansåg Zandra Johnsson. Spelande tränare i Lillpite.

I Lillpite spelade: Therese Andersson, Elina Källman, Jenny Bodmark, Sandra Johansson, Zandra Johnsson, Victoria Hedqvist, Sara Cederlund, Anna Öhlund, Pernilla Fahlgren, Ida Westerlund, Emma Sidenmark och Agnes Källman.

BODEN2010-03-11 06:00
- Men DM-guldet är förstås också kul att vinna, påpekade Zandra.
Lillpites seger var nu ingen enkel promenad. Även om det såg så ut i den målsnåla matchinledningen. Gästerna tog ledningen i första minuten drygade sedan ut överläget till 5-1 efter elva minuter. Men sedan blev det nära nog tvärstopp i pitetjejernas anfall samtidigt som BBK kom allt bättre in i matchen. Med sex minuter kvar av halvleken var BBK ifatt och tog också ledningen strax efter.
- Vi saknade tålamod. Vågade inte och kom fel i anfallet, förklarade Zandra Johnsson också.
Dessutom var BBKs målvakt Lina Hällström rena väggen under en lång period. I andra halvlek följdes lagen åt de första tio minuterna innan Lillpite kunde rycka undan och få övertaget. Som mest med 16-11. Ett övertag man sedan förvaltade till seger.
- Även när vi låg under så kändes det som att vi skulle ta dom, sade Zandra. Vi var litet upp och ner i anfallet men vårt försvar funkade bra hela tiden. Det var en lagseger.