Lantto räddade poäng åt Boden

Erik Lanttos två straffmål räddade Bodens BK från ett fiasko mot Ersboda. Bakom siffrorna 3-3 döljer sig massor av frustration och besvikelse. BBK var helt enkelt inte bra i går.- En poäng hemma är för lite, medger Lantto.Men BBK kunde ha blivit helt utan.

Boden2008-05-12 06:00
Erik Lanttos två bombsäkra straffar blev behållningen. Båda till vänster om målvakten och båda klockrent i mål.
- Målvakten chansade fel båda gångerna, konstaterar han.
Den första straffen betydde 1-0 och kom sedan Kabba Samura blivit fälld när han rusade mot Ersbodamålet.
Så långt såg det bra ut för BBK. Men en målvaktstavla bjöd in Ersboda i matchen. En lång frisparksboll av förre Luleå FF-spelaren Henrik Sennström letade sig in bakom en helt felplacerad Petter Augustsson.
BBK-målvakten kom inte med några bortförklaringar:
- Det målet tar jag på mej. Jag hann se bollen, men stod helt enkelt vid fel stolpe. Det var det målet som vände matchen och det känns tungt, säger Petter.
Snart skulle nästa chock komma. Martin Karlberg tunnlade Mattias Ottestig och spelade vackert fram till Kennet Andersson som placerade in 1-2.
"Straffarna var åt helsike"
BBK-spelet kom helt av sig och i andra halvlek var det inte mycket som stämde för hemmalaget. Hoppet återvände när Johan Isaksson från nära håll sköt 2-2 sedan Brent Fisher nickat ner bollen.
Men bara två minuter senare gjorde Ersboda 2-3 efter en ny medioker försvarsinsats av BBK.
Fiaskot lurade runt hörnet. Då fick BBK en andra straff och den kom som en blixt från en klar himmel. Ingen visste vad domaren Dragan Banjac blåste för.
Banjac hade upptäckt att Johan Isaksson blivit nerdragen innanför straffområdet då bollen inte var i närheten.
Det var en skänk från ovan och Erik Lantto gjorde inget misstag.
Ersbodatränaren Örjan Andersson var inte nådig efteråt:
- Båda straffarna var åt helvete. Det verkade som om domaren letade frisparkar och straffar åt BBK.
Som helhet en match som pendlade mellan hopp och förtvivlan. Men BBK måste visa betydligt mera för att ha något med toppstriden att göra.