Kungen av Pagla älskade smärtan

Avslutningen i Tour de Pagla är raffinerad. Målet ligger på toppen av slalombacken. Två hundra blytunga meter "rakt upp i himmelen".Solen gassar i ansiktet, mjölksyran sprutar i kroppen.- Det här är min favoritdistans, säger Pontus Olsson, kungen av Pagla och ser oförskämt pigg ut.

Kungen av Pagla. Pontus Olsson njuter av utsikten på toppen av slalombacken efter triumfen.Foto:  ÅKE ÅKERLUND

Kungen av Pagla. Pontus Olsson njuter av utsikten på toppen av slalombacken efter triumfen.Foto: ÅKE ÅKERLUND

Foto:

BODEN2010-04-15 06:00
Olsson, som kör för Bodens SK, vann H 17-21 med åtta sekunders marginal till en av de duktiga Bergströmsbröderna från Strömnäs, Adrian.
Ett koppel på sex åkare gick ut på jakt inom en sekunds marginal. Det var upplagt
för dramatik. Men Pontus Olsson var starkast.
- Jag kände att jag hade krafter kvar när jag kom fram till backen. 3,5 km är min favoritdistans. Sprint är för kort för mig. Men det här gillar jag, säger han.
Vad tänkte du när du kom fram till foten av slalombacken och konkurrenterna jagade dig?
- Att det var tur att jag hade en lucka, säger Pontus och skrattar. Men jag kände inte av mjölksyran förrän de sista meterna av backen.
Pontus Olsson är egentligen skidskytt och ingår i det svenska utvecklingslandslaget.
- Jag räknar med att flytta till Östersund i sommar för att kunna träna med landslagets skidskyttar. Då hoppas jag kunna öka kapaciteten något extra snäpp. Målet är att etablera mig i världscuplaget. Jag ska ge skidskyttet två år till.
n n Caroline Lundgren, Älvsbyn, gick ut som fyra i D 17-21. Men hon var först i mål, 5,3 sekunder före Maria Sundström, Strömnäs och 10,7 sekunder före Evelina Lundqvist, Boden.
n n Tour de Pagla är onekligen en annorlunda och publikvänlig tävling som arrangeras av Sävast Ski Team.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om