Krisen i BBK

Först Peter Sedunov. Sedan Mattias Ottestig. Och nu Maclej Truszczynski.Skadehelvetet fortsätter för BBK.- Jag har aldrig varit med om något liknande, suckar BBK-tränaren Christian Samuelsson sedan ännu en nyckelspelare linkat ut.

Nu är situationen ytterst allvarlig för Nedim Hiros och Bodens BK. Förluster och skador gör att kontraktet är i stor fara. Foto: Maria Ekman

BODEN2010-08-30 06:00
Raden av skadade spelare blir bara längre och det gör antalet förluster också. BBK hade hittat en perfekt ersättare till Peter Sedunov i backlinjens mitt. Polacken är en ledargestalt som gett försvaret stadga sedan han kom med efter sommaruppehållet.
Men den stadgan försvann sedan Truszczynski tvingats lämna planen redan efter 20 minuter, förmodligen på grund av en muskelbristning.
Det började annars så bra med piggt spel, flera hörnor och ett ledningsmål genom Haris Devic, stolpe-in.
Därefter började eländet. Två försvarsmissar gav två baklängesmål.
n n Vid första målet tilläts Forwards bäste anfallare Josef Ibrahim snurra upp tre BBK-försvarare och servera ett perfekt målpass.
n n I halvlekens slutminut dalade en lång frispark till en helt fristående Herish Kuhi, som hann före utrusande målvakten Markus Keisu och nickade in bollen.
1-0 hade blivit 1-2.
Det var bara början på slutet. När Forward gjorde 1-3 bara fyra minuter in på andra halvlek var ödesmatchen förlorad.
- Det var en blytung förlust, medger Christian Samuelsson. Det är inte i viljan det brister. Ni såg ju själva, alla gör jobbet. Vi spelar bra på mittplanen. Men det brister i de båda straffområdena. Framåt skapar vi massor med chanser utan att utnyttja dom. Bakåt bjuder vi på några enkla misstag.
Missflyt i avsluten
Anton Andersson öste in mål på försäsongen. I serien har det blivit tvärstopp. Han jobbar och sliter och gör för det mesta något konstruktivt med bollen. Men Anton saknar totalt flyt i avslutningarna.
Nedim Hiros är en säkert straffskytt, men hade svårt att hitta luckorna för skotten och snackade åter på sig ett gult kort.
Fredrik Espling, som gjorde succé mot Umeå, jagade med ungdomlig entusiasm men kom sällan i kontakt med bollen.
Förlusten gör att läget mörknar alltmer för BBK.
- Men vi kan inte bara lägga oss ner och dö. Det är åtta matcher kvar, 24 poäng att spela om, säger Christian Samuelsson. Vi måste samla ihop oss och focusera på fortsättningen.