"Jag känner ansvar och vill ta revansch"

Ingemar Ek, 60, fortsätter som klubbdirektör i Bodens BK. Han bestämde sig under en semesterresa till Italien förra veckan.- Jag känner ansvar och vill ta revansch, säger han.

Foto:

BODEN2008-10-29 06:00
När BBK ramlade ur division I för ett par veckor sedan ifrågasattes också Eks position. Men styrelsen gav direkt klart besked: den ville att han skulle fortsätta.
Två dagar efter sista matchen åkte Ek på semester och under den veckan mognade också beslutet att fortsätta fram.
- Det var viktigt att komma ifrån, få lite distans till det som hänt och stänga av mobiltelefonen. Men det tog några dagar att varva ner.
- Nu känns det skönt att ha tagit beslutet. Det är också det mest ärliga att fortsätta. I det här läget är föreningen inte betjänt av avhopp.
Har du slitit med frågan?
- Visst har jag gjort det. Jag har ställt mig frågan vad som är bäst för BBK och vad som är bäst för mig själv.
Ingemar avslöjar också att han haft anbud från annat håll - inte bara fotbollsklubbar.
- Nu är vi inne i ett viktigt skede i vilket vi ska komma igång och närmast ska vi se över tränarfrågan. Den vill vi ska vara löst så fort som möjligt.
Huvudspåret är tre namn och det är de NSD tidigare avslöjat: Christian Samuelsson, Christoffer Bernspång och Mattias Winroth.
- Det blir också en intensiv vecka på spelarsidan. Några spelare försvinner, men vi hoppas också kunna rekrytera ett antal namn.
Måste hitta en idé för klubben
- Vi har tidigt tagit beslutet att anpassa kostymen för division II. Det betyder bland annat att vi inte kommer att ha heltidsproffs.
Sportchefstjänsten försvinner också. Ek kommer att ha ansvaret tillsammans med styrelsen.
- Vi ska även tidigt ut på marknadssidan och kontakta sponsorer. Men det är viktigt att vi kan presentera en idé om vad BBK står för 2009.
Ingemar säger att han känner stor besvikelse över säsongens magra resultat och ser nedflyttningen som helt onödig.
- Men vi var kassa rakt igenom och orsaken ska vi försöka komma fram till vid ett möte till helgen. Men ska man vara självkritisk så gjorde vi misstag i spelarrekryteringen. Det får inte hända igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om