Jackpott för Pernilla

16-åriga Pernilla Hietanen tog hand om tre av titlarna vid Norrbottens Ponnytravsällskaps traditionella gala på Peabtravet.Pernilla valdes till "Årets Kusk", är tränare och ägare till "Årets Häst" och fick också utmärkelsen "Årets Bragd".- Jättekul förstås. Jag skall hålla på med ponnytrav så länge jag får, sade Pernilla.

Pernilla Hietanen och A-ponnyn Telia vann sex lopp tillsammans i fjol. Vid travgalan valdes Pernilla till " Årets kusk" och Telia till "Årets A-ponny".

Pernilla Hietanen och A-ponnyn Telia vann sex lopp tillsammans i fjol. Vid travgalan valdes Pernilla till " Årets kusk" och Telia till "Årets A-ponny".

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-02-09 06:00

Pernilla Hietanen körde sitt första travlopp som åttaåring och hemma på gården i Svartbjörsbyn har hon just nu fyra ponnys: Telia, Mattino, Moltas Leaf och Hedvig Leaf.

"Årets kusk" blev Pernilla tack vare sina många segrar under säsongen med A-ponnyn, 12-åriga stoet Telia.

- Jag vann nio lopp i fjol. Sex av dem med Telia, berättar Pernilla.

Innan fjolåret hade Pernilla Hietanen aldrig segrat med familjeponnyn Telia men 2010 som var hästens sista tävlingsår då tände hon till ordentligt och gick segrande fram.

- Jag blir för gammal för få tävla med Telia den här säsongen och vi vill inte att någon annan skall köra henne heller. Vi låter betäcka henne istället, säger Pernilla.

Telia blev med sina sex segrar "Årets häst" och utmärkelsen "Årets bragd" fick Pernilla "för sitt engagemang och drivande arbete för ponnytravet och för klubben", som det står på diplomet. Pernilla jobbar nämligen även som travskoleinstruktör på Peabtravet.

Pernilla Hietanen hoppas så småningom kunna utbilda sig till hovslagare och vill naturligtvis även ha en stor häst då även ha en stor häst att träna och att tävla med.

- Men ponnytrav får jag köra många år till och det tänker jag göra, påpekar Pernilla Hietanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om