Ja, det blev ännu en fjärdeplats

Femma - fyra - fyra. Att snudda vid prispallen, men inte nå riktigt fram. Det handlar om den mest förhatliga placeringen i ett mästerskap. Men Jennie Öberg från Kalix var faktiskt glad efter en ny fjärdeplats i JSM. - Efter de två första loppen var jag besviken. Men nu känner jag mej mycket nöjd, säger Jennie efter dubbeljakten på lördagen.

BODEN2009-03-16 06:00
Jennie Öberg var elva sekunder från bronset i D19-20. Två missöden kostade förmodligen henne en medalj.

Ena skidan ville inte lossna när hon skulle byta skidor från klassiskt till fristil efter 5 kilometer.

Hon fastnade med ena staven under en konkurrents skidor just efter bron i Pagla skidstadion. Hon tappade staven, men fångade snabbt upp den.
Där gick några dyrbara sekunder. Men Jennie Öberg verkade inte gräma sig utan tycktes mest glad över att formen är på väg. Jennie, som älskar att tävla, var bara missnöjd över en sak:
- Synd att JSM är slut. Jag hade gärna sett en fortsättning.

Sundbyberg låter inte som någon skidmetropol. Men "Sumpan" i Stockholm har förmodligen landets största ungdomsverksamhet. Lisa Larsen är klubbens stora stjärna på juniorsidan. Hon kom tillbaka efter en tids sjukdom och tog övertygande hem dubbeljakten.

Fanny Pekkari från Tärendö hängde med bra och nådde en nionde plats. Gällivaresyskonen Erica och Anja Ahnberg hamnade i mitten av prislistan med en 16e respektive 20e plats.

I den yngre juniorklassen svarade Terese Bergbom från Sävast Skiteam för den stora överraskningen med en åttonde plats. Hon blev bästa norrbottning och var bara 36 sekunder från bronset.
- Jag öppnade lugnt och låg på 16e plats efter den klassiska delen, berättar hon.
Gick bra på fristilen
Men Terese är fristilsspecialist och på de sista fem kilometerna plockade hon alltså åtta placeringar.
- Jo, jag är nöjd med formen, säger hon.

Emma Sjölander från Strömnäs var inte mycket sämre med en nionde plats.
- Mitt bästa lopp i SMet. Det gick något bättre i den klassiska delen. Jag var duktigt trött på slutet, säger hon.

För Jukkasjärvis stora talang Linda Lundberg blev mästerskapen inte vad hon tänkt sig. Linda låg hyggligt till, men en ny vurpa på Paglaberget gjorde att hon tappade både fart och placeringar och fick nöja sig med en 20e plats. Men Lindas tid kommer.

Erik Lindgren, Strömnäs, svarade för den bästa norrbottniska prestationen i herrarnas tävling. Han kom på femte plats i H19-20, 23 sekunder från bronset. Calle Halvarsson, IFK Mora, vann.

Henrik Rosén, Lucksta, vann den yngre klassen. Viktor Lund Mikko, Jukkasjärvi, blev bäste norrbottning med en 17e plats.