Instruktören Gyllbring gav ungdomarna en riktig segerlektion

- Ungdomarna i ridklubben behövde förebilder. Det är en av anledningarna till att jag har gjort comeback som tävlingsryttare.Det sade Luleå Ridklubbs instruktör Maria Gyllbring sedan hon vunnit en Lätt B med sjuåriga stoet Rockstar vid helgens dressyrtävlingar i Boden.

Segerduon i Boden: Maria Gyllbring med stoet Rockstar.

Segerduon i Boden: Maria Gyllbring med stoet Rockstar.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2012-05-15 06:00

Maria Gyllbring hade egentligen slutat som tävlingsryttare. Nöjd med sitt jobb som ridinstruktör i Luleå Ridklubb stod hon gärna vid sidan om och tittade på under tävlingarna.

- Men intresset och ambitionen att tävla och utvecklas som tävlingsryttare bland de yngre i klubben var litet skralt, sa Maria.

- Ungdomarna behöver förebilder inom alla områden och jag försöker nu bli en sådan för de unga i ridklubben.

Lördagens dressyr var för stor häst och klassegern var Marias och Rockstars andra vinst i år.

Premiärsegern vanns i april i hemmamanegen.

Rockstar är ett sjuårigt, resligt sto och är uppfödd av Lövsta stuteri i Upplands Väsby utanför Stockholm där OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén huserar. Därifrån kommer knappast några sekunda hästar även om Rockstar inte hörde till de dyraste.

- Den klass vi nu vann hör till de grundläggande inom dressyren. En lagom och bra start för både Rockstar och för mig. Det här var bara andra gången vi var ute och tävlade, sade Maria Gyllbring och fortsatte:.

- Visst finns det goda utvecklingsmöjligheter i henne. Får hon bara vara frisk och fräsch så, instämde Maria Gyllbring.

Som tvåa i klassen slutade Bodens RKs Elina Lundström på Leonardo A medan tredjeplatsen togs av Fanny Lindroth Bensbygårdens RF på Lennart.

Två klasser till avgjordes under lördagen. En Lätt A hade sin vinnare i Sara Gustafsson Bodens RK på Merlin, närmast före Charlotta Wallmark Bensbygårdens RF på Jupiter och Jennie Björklund Piteå RK/Elliot S. Piteåseger blev det i Medelsvår C genom Camilla Holmgren/Aznavour Firfod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om