I stormens öga - så ska Boden vinna mot oddsen

I helgen kan Bodens framtid avgöras.Men uppladdningen inför måstematchen mot Östersund har varit allt annat än lugn.Mitt i stormen står tränaren Christian Samuelsson och ska försöka få ihop ett lag - och tre poäng.- Det som hänt i veckan är inget som vi har lagt fokus på. Allt som gäller för oss är att göra det vi ska på planen, säger han.

BBK-tränaren Christian Samuelsson hoppas att lagets vana vid pressade situationer kan hjälpa till i avslutningen av serien.

BBK-tränaren Christian Samuelsson hoppas att lagets vana vid pressade situationer kan hjälpa till i avslutningen av serien.

Foto: Bengt-Åke Persson

BODEN2010-10-09 06:00
Under fredagsförmiddagen satte sig Bodens spelare och ledare på bussen mot Östersund och det som är säsongens viktigaste match.
Seger eller poäng mot Östersund och laget har fortfarande chansen att klara nytt kontrakt.
Förlust och det mesta tyder på att Boden åker ur.
- Det är ju ganska klara förutsättningar om man säger så. Det är vinst som gäller, annars kan det nog bli tufft, säger tränaren Christian Samuelsson, som haft allt annat en lugn vecka.
"Har blåst en del"
Det började med att klubben valde att omedelbart bryta samarbetet med skyttekungen Nedim Hiros. Sedan gick mittfältaren Charles Sampson ut och berättade att han vägrade spela mer med klubben eftersom han kände sig lurad på sitt kontrakt.
- Visst har det blåst en hel del på slutet. Men redan i måndags bestämde jag och spelarna att vi inte skulle lägga någon energi på det. Vi har sagt att vi bara ska fokusera på det vi ska göra på planen. Först och främst gäller det att åka till Östersund och ta tre poäng, säger Samuelsson.
Sargat Boden
Men det är ett på pappret sargat Boden som satte sig på bussen under gårdagen.
Hela tio spelare från den ursprungliga truppen kan av olika orsaker inte vara med (se matchguiden).
- Men för vår del är det egentligen inget nytt. Så här har det sett ut under nästan hela säsongen. Vi har det lag vi har nu och det är det vi jobbar efter, säger BBK-tränaren och fortsätter:
- Det kan faktiskt vara en grej som talar till vår fördel, att det här är ingen ny situation för oss.
Mittfältaren Erik Lantto är inne på samma linje.
- Vi har ju egentligen allt att vinna. Vi slå ur underläge och har allting i egna händer, säger han.
Lantto, som själv har haft skadeproblem under säsongen är redo för spel igen.
Och han inser också att han kommer få en nyckelroll mot sin gamla klubb Östersund.
- Det gäller att de spelare som ska vara bra verkligen är det och visar vägen. Det gäller mig själv också. Jag tror att om vi vinner den här matchen har vi ett betydligt bättre läge. Vi har i alla fall allting i egna händer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om