I dag kan ny spelare bli klar för BBK

BODEN. En spelare är redan klar.Nu hoppas Bodens BK får klart med nästa nyförvärv under torsdagen.- Vi har ett kontraktsförslag ute som vi väntar få ett besked på, säger sportchefen Kenth Wärja.

Glada miner i Bodens BK. Linus Johansson skriver på under överinseende av sportchefen Kenth Wärja.

Glada miner i Bodens BK. Linus Johansson skriver på under överinseende av sportchefen Kenth Wärja.

Foto: leif hammarström

Boden2008-07-10 06:00
Om knappt två veckor är semestern över för spelarna i Bodens BK.
Den 21 juli samlas laget till ett träningsläger på hemmaplan.
Då är också tanken att den nyjusterade truppen ska vara komplett.
Förra veckan skrev, som NSD avslöjade, ytterbacken Haris Devic på ett kontrakt och i början av den här veckan skickade Boden ut ännu ett kontraktsförslag till ett potentiellt nyförvärv.
- Vi har förslag ute och jag hoppas få ett besked under torsdagen. Men det kan ta längre tid än så också. Mycket kan hända i den här branschen, säger sportchefen Kenth Wärja till NSD.
Wärja vill inte avslöja några namn, men enligt vad NSD erfar handlar det troligtvis om en offensiv mittfältare som har bra meriter.
Som att lägga ett pussel
- Vi tittar på spelare både i Sverige och ute i Europa. Ligorna i Europa är ju mittemellan två säsonger nu och där finns det gott om spelare utan kontrakt så det finns ganska gott om spelare på marknaden, men det är samtidigt ett pussel. Spelarna måste vara rätt för laget, och för plånboken, säger Wärja, som heller inte vill gå in på hur många spelare som klubben hoppas kunna förstärka laget med under uppehållet.
- Vi jobbar hela tiden för at hitta rätt spelare, men exakt hur många det blir kan jag inte svara på i dagsläget.
I takt med att det blir klart med nya spelare kommer troligtvis Boden tvingas göra sig av med några namn i den nuvarande truppen för att få loss ekonomi.
- Vi håller hela tiden på att se över spelartruppen. Men mer än så kan jag inte gå in på just nu, säger Wärja och tillägger:
- Men målet är att ha gjort klart alla förändringar i truppen till det att spelarna drar i gång träningen igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om