Hoppen mot JSM

Boden Friidrotts häcklöfte Josefin Loggert har Junior SM i Malmö som mål den här säsongen.Något motstånd att tala om hade hon inte i Sommarspelen på Björknäsvallen i helgen.- Jag är både snabbare och starkare än tidigare. En finalplats i JSM räknar jag med, säger Josefin.

John Carlsson Riviera vann längd på goda 6,23.

John Carlsson Riviera vann längd på goda 6,23.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-06-08 06:00
18-åriga Josefin Loggert har i dagarna gått ut sitt andra år på friidrottsgymnasiet i Umeå. Där har hon blivit en bättre häcklöpare och friidrottare på alla plan. I Sommarspelen fick hon tävla mot killarna.
- Jag är inte bara starkare och snabbare. Jag är också tekniskt skickligare än tidigare, säger Josefin och tackar sin tränare Anneli Johansson i Umeå för det.
Ett stort löfte
Josefin har tillhört länets löftesrika friidrottare under några år nu och hennes utvecklingskurva har hela tiden pekat uppåt. Fjolåret gick förstås inte hennes väg rakt igenom. Det har sin huvudsakliga förklaring i Josefins ibland ganska omfattande allergibekymmer.
I sommar vill hon visa sin kapacitet och vara med i toppen.
- Världsungdomsspelen i Göteborg, DN-galan i Stockholm och JSM i Malmö är tre tävlingar jag vill vara med i. Då skall jag också ha formen på topp, lovar Josefin.
Boden Friidrott har under de senaste åren tappat två av sina friidrottsstjärnor, Terence Mbonabirama och Lina Alainentalo till två av landets toppklubbar söderut. Josefin Loggert tänker dock bli klubben trogen.
- Jag tycker att det är skönt att komma hem. Dessutom är det så att vi inte får byta klubb under de åt vi gåtr på friidrottsgymnasiet.
Något bra friidrottsväder var det nu inte i helgen. Kalla vindar och snålblåst. Sommarspelen bjöds inte på de bästa av förutsättningar.
- Det kändes litet segt och stelt. Dessutom tävlade jag nu på en decimeter högre häckar nu än tidigare. 86 centimeter så jag flög litet mer, påpekade Josefin också.
18 år är också Rivieras John Carlsson som nu vann längd på mer än goda 6,23. En centimeter under hans "pers".
"Tresteg min bästa gren"
- Bra under sådana här förhållanden, tyckte John. Tresteg är annars min bästa gren. Där har jag hoppat 13,80 och jag hoppas kunna vara bland de sex bästa i JSM senare i sommar.
Sommarspelen i friidrott är en tvådagarstävling huvudsakligen för länets och Västerbottens ungdomar. Någon fara för återväxten verkar inte finnas.
En löftesrik mångkampare kan 15-årige Jon Westling Öhman vara. En långbent yngling som var med i de flesta P15-grenarna.
- Höjd och tresteg är favoritgrenarna. I höjd har jag hoppat 1,68 och i tresteg 10,20. Det är andra året jag tränar friidrott på allvar och jag satsar ordentligt, sade Jon som har Valbo Games i Gävle senasre i sommar som sitt stora säsongsmål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om