Hästen som ska fixa V7 5-festen

- En V75-seger till stallet nu på lördag vore inte helt fel, säger Peabtravets proffstränare Jesper R Nilsson.Den som Jesper hoppas skall fixa vinsten är femårige Marcus Top Spin i V75-6. Fyra raka segrar, toppform och allt bättre för varje start ger förstås förhoppningar.- Marcus Top Spin möter ett tuffare motstånd nu men tempot äger han och får han ett bra lopp så har han en polett kvar till slut, lovar Jesper.

- Kajsa Englund har en stor del Marcus Top Spins framgångar, påpekar tränaren Jesper R Nilsson. Att häst och skötare                       trivs med varandra framgår väl också av bilden.

- Kajsa Englund har en stor del Marcus Top Spins framgångar, påpekar tränaren Jesper R Nilsson. Att häst och skötare trivs med varandra framgår väl också av bilden.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-06-16 06:00

Jesper R Nilsson har haft Marcus Top Spin i träning i cirka tio månader. Efter en framgångsrik säsong som treåring hos Stig H Johansson kom han till Jesper under sommaren i fjol.

- Han kändes bra även om han var litet stressad. Han gick nytt rekord 1.15,2 direkt i första starten för mig, säger Jesper.

Någon seger under de fyra fjolårsstarterna i Jespers regi blev det inte och hästen tappade också en del av sin fina form mot slutet av säsongen.

- Han fick ta det lugnt under vintern och jag byggde upp honom rejält. Gav honom både styrka och psyke och i år har han verkligen överraskat positivt.

Hästen finns i stallet i Heden utanför Boden och skötaren Kajsa Englund har stor del i de framgångarna, framhåller Jesper.

Nu kommer Marcus Top Spin till start i V75-6 med fyra raka segrar i programraden. Tre av dem är tagna från ledningen men någon spets lär det inte bli från niondespåret nu.

Har ett ess till i rockärmen
- Han behöver inte gå i ledningen. Det finns fortfarande en del nerv i honom och han kan bli litet stressad i låga farter, förklarar Jesper. Nu hoppas och tror jag på ett lopp i andra-tredje utvändigt och han kommer att få ett bra lopp av Patrik Nygren.

Jesper R Nilsson hör till de tränare som inte gärna kör lopp. Patrik Nygren har kört Marcus Top Spin vid de två senaste segrarna.

- Vi slår väl litet ur underläge och det är väl litet av en test på hur bra hästen är just nu. Att han skall streckas på V75-kupongen tycker jag är självklart.

Jesper R Nilsson har även Liberty F.H. till start i V75-omgången. I den avslutande silverdivisionen.

- Med henne är det bara bra. Hon har fortsatt toppform och får hon "sitt lopp" i rygg så blir jag inte chockad om hon vinner.

Har bra flyt för tillfället
Liberty F.H. spände sig väldeliga i loppen som unghäst och Jesper var på väg att ge upp på henne. Nu är hon åtta år, travsäker som ett lås och på god väg mot miljonen i vinstsumma.

I mitten av maj fick Jesper in sexårige Caminetto i träning. Nu startar han i ett av V4-loppen under lunchtravet i morgon. Från ett sjundespår bakom bilen.

- Han gick en 1.15-tid och höll jättebra senast. Han är uppköpt hit från Stig H och kan bli nyttig häruppe.

Säger Jesper R Nilsson som själv är på väg att få en bra säsong som proffstränare på Peabtravet. Till det bidrar förstås samarbetet med Global Farm i Stockholm.

- Men det är också viktigt att det kommer in nya starthästar och unghästar. Men det är riktigt, det funkar jättebra just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om