Här avgör Westman finalen för Lira BK

Först vann lillebror Filip Lilla VM i pojkar 14. Blev matchens lirare och togs ut i All Star Team.Ett par timmar senare var det dags för storebror Jakob Westman att vinna finalen i pojkar 16. Jakob blev också matchens lirare och togs ut i All Star Team.Kan vi gissa på stort tårtkalas hemma hos Westmans senare under kvällen?- Det här var riktigt roligt. Tidigare har jag ett brons i Lilla VM, log Jakob belåtet efter Liras finalseger över Gällivare.

Jakob Westman dominerade på mittfältet under Lilla VM...

Jakob Westman dominerade på mittfältet under Lilla VM...

Foto: Lennart Jönsson

BODEN2008-08-22 06:00
Mittfältslåset, strategen men framför allt bolliraren Jakob Westman hade sin stora del i att Lira kunde spela hem Lilla VM-guldet.
Satsar seriöst på sin fotboll
I 13:e minuten presenterade han sig på allvar för motståndare och publik då han med en snurrfint lurade GSK-spelarna men inte riktigt kom till avslut.
- En specialare som jag övat en del på. Kul när den går hem, sade Jakob som i motsats till lillebror Filip är högerfotad.
Sedan placerade han säkert en straff bakom Gällivares målvakt och var kreatören bakom många av Liras anfall.
Jakob Westman satsar seriöst på sin fotboll. Förutom spel i Liras P16-lag är han även med i division IV-laget men där är det tuffare förstås och det är möjligt att Lira åker ur serien.
- I lördags var det jobbigt, sade Jakob. Då spelade jag först i fyran i Övertorneå och sedan sent på kvällen på konstgräset på Björknäsvallen mot Gällivare. Klart att jag var litet mör då.
Lira - i ett par år
I dagarna börjar Jakob sin första termin på fotbollsgymnasiet i Luleå och hoppas och tror att det skall ge en hel del.
- Jag vill spela med Lira några år nu. Sedan får vi se. Jag hoppas kunna utvecklas och bli så bra att jag så småningom kan spela i en större klubb på en högre nivå.
Favoritlaget är Arsenal. Kan det vara något att sikta på Jakob?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om