Här är ett hett tips till dagens V75

Som tre- och fyraåring tillhörde hon de bästa av årskullens ston.Nu, som femåring måste buddbytravaren Flicka Rigas oftast utmana äldre hingstar och ston.Idag startar hon i V75-7på Umåker. - Jag är helnöjd med henne just nu och hon är nära toppformen, säger Ola Johansson som äger och tränar Flicka Rigas.

Flicka Rigas i ett snabbjobb med sin ägare och tränare Ola Johansson i sulkyn. I V75 idag kör Ove A Lindqvist det snabba stoet.

Flicka Rigas i ett snabbjobb med sin ägare och tränare Ola Johansson i sulkyn. I V75 idag kör Ove A Lindqvist det snabba stoet.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-04-30 06:00

Flicka Rigas har nu lämnat tre framgångsrika säsonger bakom sig. Elva segrar totalt och drygt 800 000 kronor i vinstsumma är ett resultat som berättar om ett sto nära de bästa märrarna i kullen.

Nu är hon fem år och kommer framöver att tävla mot äldre hästar av båda könen. Den utmaningen tar Ola Johansson mer än gärna.

- Absolut. Det finns inte så många femåringslopp i den här landsändan. Dagens V75-lopp är näst intill ett undantag, säger Ola.

Som unghäst har Flicka Rigas ofta startat som en av favoriterna till segern. Idag är V75-motståndet stenhårt och nu slår hon närmast ur underläge.

- Det passar bra. Senast var hon tvåa efter Doyouwanttodance i Skellefteå efter att ha gått 12,3 i spåren under sista varvet så form och kapacitet är det inget fel på.

Flera bidrag från länet
Två invändiga strykningar betyder ett fjärdespår bakom bilen och taktiken är klar.

- Vi testar att köra barfota runt om och Ove A (Lindqvist) måste nog köra framåt direkt. Gör hon ett bra lopp och finns med där framme så är jag nöjd, säger Ola Johansson.

En V75-seger på Umåker för Flicka Rigas idag tar Ola förstås emot med öppna armar. Säsongens stora mål är annars Peabtravets V75-dag 18 juni.

- Det har vi planerat för och då skall hon vara i sitt livs form, lovar han.

Några hästar till från länet kommer till start i dagens V75-omgång. I V75-1 startar amatörtränade pitetravaren Ozzy Ness med Bosse Eklöf i sulkyn och Hanna Olofssons formtoppade Doyouwanttodance. I V75-2 startar Petri Salmela Important Face. Ulf Ohlsson kör där medan Micael Melander sitter i sulkyn i V75-7 bakom Salmelas My Love di Quattro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om