Här är duon som ska rädda BBK

Det blev som NSD krävde i lördagens tidning: Zvezdan Milosevic lämnar tränarjobbet Bodens BK.Två bekanta namn tar över: Lars "Brolla" Svensson och Jonas Larsson, assisterande tränare.- Vi ser det som en tuff utmaning, säger Larsson.

Foto:

BODEN2008-09-23 06:00

Det har varit turbulens i BBK de senaste veckorna och 0–7–förlusten mot Västerås senast blev droppen som fick bägaren att rinna över.
– Ser man till de två senaste matcherna förstår man att något måste göras. Förtroendet mellan spelare och tränare har också försvunnit den senaste tiden, säger Ingemar Ek, klubbdirektör.
Ek agerade snabbt på måndagen. Han pratade med spelare, ledare, tränare och styrelse och alla var ense om att det var rätt att göra något.
Men innan BBK hann informera spelarna ringde Milosevic och sa upp sig.
– Vi fick goda rekommendationer om Zvezdan och han gjorde ett mycket gott intryck i början. Men sedan gick något snett och det tog fart efter DM–matchen i Alvik, som vi förlorade.

Inte aktuellt med ny tränare

– Valet att ge budet till ”Brolla” och ”Laggen” var också enkelt. Spelarna ställer också upp på den lösningen.

Var det aktuellt med att ta en tränare utifrån?

– Det skulle ta för mycket kraft och tid för en ny tränare att sätta sig in i förutsättningarna och lära känna laget. Det är bara fyra dagar till den kanske viktigaste matchen för säsongen.
– Däremot kommer vi att knyta en eller två personer till ”Brolla” och ”Laggen”.
Under måndagskvällen blev det klart att det handlar om den förre BBK-tränaren Christian Samuelsson och juniortränaren Christoffer Bernspång som ska agera assistenter åt den nya huvudtränarduon.

Det är andra gången den här säsongen som BBK sparkar tränare. Hur ser du på det?

– Det är olyckligt och tråkigt. Vi strävar efter att ha kontiunitet, men ibland faller inte pusselbitarna på plats.
Ek vill också ha sagt:
– Oavsett vilken tränare man har så är det spelarna som har ansvaret. Det tycker jag inte man tagit i år. Inte enligt de själva heller.
Det blir en nygammal roll för ”Brolla” För ganska precis tre år sedan tog han över BBK tillsammans med Christian Samuelsson för att försöka rädda kvar laget i superettan, men det lyckades inte.
– Då var det två matcher kvar, nu är det fyra. Det finns bättre möjligheter att göra ett bra jobb, säger han.
Svensson och Larsson säger också att det var lätt att tacka ja till det nya uppdraget.
– Tror det hade varit svårt att se sig i spegeln om det fortsatt att gå dåligt och man tackat nej, säger Jonas.

Inget agg mot Milosevic

– Men ingen skugga ska falla varken på Per Gidlund eller Zvezdan Milosevic. Det vill vi framhålla, säger ”Brolla”.
Paret lovar inga underverk eller nya träningsmetoder. De pratar istället om vikten av hårt jobb, harmoni i gruppen och bra organisation i både anfall och försvar.
– Vi har kommit till ett läge där ingen tror på oss. Vi är uträknade i media, hos supportrar och andra. Men vi har avgörandet i egna händer och det känns inspirerande, säger ”Brolla”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om