Glädjebeskedet

Det blir allsvenskt spel för Boden Handboll även kommande säsong - trots allt.Örebro SK, nedflyttade från Elitserien har nämligen valt att dra sig ur Damallsvenskan. Boden Handboll fick igår frågan från Handbollsförbundet om de ville överta Örebros plats i serien och svarade omgående ja.En omtumlande och glad nyhet för spelarna i laget.- Det här är så sjukt kul och det känns så himla rätt, säger Emmy Nordmark. Jag tycker också att vi har ett bättre lag i år än i fjol.

Boden Handboll fick jubla - till slut. Efter många om och men får laget spela kvar i damallsvenskan även kommande säsong. Detta sedan Örebro tvingats dra sig ur serien på grund av spelarbrist. Då gick frågan till Boden - som tackade ja direkt. "Det är så sjukt kul", säger Bodenspelaren Emmy Nordmark.

Boden Handboll fick jubla - till slut. Efter många om och men får laget spela kvar i damallsvenskan även kommande säsong. Detta sedan Örebro tvingats dra sig ur serien på grund av spelarbrist. Då gick frågan till Boden - som tackade ja direkt. "Det är så sjukt kul", säger Bodenspelaren Emmy Nordmark.

Foto: Kurt Engström

BODEN2012-08-15 06:00

Örebro SK flyttades efter en misslyckad säsong i fjol ner från elitserien till allsvenskan. Det betydde att man tappade åtta av sina spelare, en av dem var Carin Bergdahl som valde att återvända till Boden Handboll. Den åderlåtningen har närkeklubben inte lyckats ersätta.

Som en konsekvens av detta valde Örebro SK att tacka nej till sin plats i Damallsvenskan. Boden Handboll som efter stor kvaldramatik åkte ur allsvenskan i våras var väl också den naturliga ersättaren och i laget är man förstås väldigt glada över att ha fått chansen till ännu en säsong i ett av handbollens finrum.

Ett glädjebesked för spelarna
- Vi är mycket belåtna över förbundets beslut, säger också Mikael "Groja" Carlsson, assisterande tränare för det nu allsvenska damlaget.

Boden Handboll genomförde en bra allsvensk debutsäsong i fjol. Tappade en del viktiga bollar och poäng i matchernas slutskeden och landade till slut på en kvalplats.

I kvalet mötte man sedan småländska Hallby och förlorade den avgörande tredje matchen efter stor dramatik där man slets mellan hopp och förtvivlan med 25-26.

Efter den knappa förlusten var flera av spelarna otröstliga. Bland annat en storgråtande Emmy Nordmark.

Nu är hon förstås så mycket gladare.

- Absolut. Det är så kul att vi fick den här chansen. Nu vet vi också vad som krävs och hur det är att spela i allsvenskan. Det är ett stort plus att vi har den erfarenheten och jag tycker att vi hör hemma i den serien.

Ny tränare är redan klar
Ny tränare i Boden Handboll den här säsongen är Kent Schmidt. Kent behöver ingen presentation i handbollskretsar. En mycket kunnig tränare som i fjol gjorde några inhopp som tränare för laget och som fanns litet i bakgrunden till Kent Hedlund.

Kent Schmidt instämmer i Emmys påstående.

- Hon har rätt. Det är i allsvenskan vi skall vara. Jag ser mycket positivt på det här lagets möjligheter där och det är bra spelare jag kommer att träna.

Boden Handboll har fått behålla sina nyckelspelare Annica Sundqvist, Carin Bergdahl och Emmy Nordmark från i fjol.

Pernilla Fahlgren rehabtränar efter en fotfraktur men lär snart kunna spela igen och dessutom har man gjort en mycket spännande värvning i Lillpites Julia Grahn. Det är på målvaktssidan man inte har lösningen ännu.

- Ett utropstecken den här säsongen kan lovande Sara Nordström vara. Vi har faktiskt sex bra spelare på nio meter, påminner Kent Schmidt.

Redan kommande helg spelar Boden Handboll sina första matcher för säsongen då man är med i "FörsäsongsCupen" i Boden.

I början av september deltar man i "Lappen Cup" där man har att möta Härnösand och Helsingfors bland andra. Allsvenskan drar sedan igång under slutet av månaden och övertar man Örebros spelprogram så är första motståndaren Önnered hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om