Giganten Nyberg sålde cykeln - då vann Lantto lätt

Fredrik Lantto Luleå MS tog två lätta heatsegrar igår vid NMS Bodens jubileumstävlingar i cross.I bodenföraren Per Nybergs frånvaro saknade Fredrik "riktigt" motstånd den här gången.-Klart att det underlättade men Per Nyberg går att besegra han också, påpekade Fredrik Lantto.

Fredrik Lantto Luleå MS tog två mycket lätta heatsegrar med sin Yamaha vid jubileumstävlingarna i Boden igår.

Fredrik Lantto Luleå MS tog två mycket lätta heatsegrar med sin Yamaha vid jubileumstävlingarna i Boden igår.

Foto:

BODEN2008-08-18 06:00
NMS Boden bjöd på två dagars tävlande på crossbanan vid Bodens motorstadion och Fredrik Lantto behöver inte be om ursäkt för sina enkla segrar. Snabbt iväg och ledning från start till mål och utan närgånget motstånd var det gångbara receptet.
Fredrik Lantto är tekniskt skicklig och har ambitioner med sitt crosstävlande.
- Jag vill gärna bli elitåkare men det är svårt när jag bor i Norrbotten, sade Fredrik. Jag har bra hjälp i tidigare crossföraren Mikael Ronnle som hjälper mig med träning och liknande. Men att fara söderut och träna och tävla är dyrt och kostar på.
Fredrik Lantto ligger, med två deltävlingar kvar på en fjärdeplats i NordCupen. Det är han inte riktigt nöjd med.
- Kör jag bra har jag chansen på en andraplats totalt.
Förstaplatsen i NordCupen är redan vikt åt Per Nyberg. Som var med och körde och vann under lördagen men som sedan sålde sin crosscykel och därför fick stå vid sidan och titta på igår.
- Jag fick hyfsat betalt för cykeln, konstaterade Per. Jag har två till att tävla med och kommer inte att skaffa mig någon ny innan "09:orna" kommer.
Bra säsong för Nyberg
Per Nyberg har haft en bra säsong tycker han. Förutom flera etappsegrar i NordCupen har han i princip vunnit de tävlingar han ställt upp i i övre norrland. Han har också placerat sig bra i de SM-tävlingar han varit med i.
- Där har det gått litet blandat. Jag ligger på en 14:e plats totalt just nu. Två tävlingar återstår, i Varberg och i Tomelilla. Där skall jag vara med, lovar Per.
Den som köpte Per Nybergs Yamaha var NMS Luleås Torbjörn Westerlund. Torbjörn, som körde i motionsklassen vann direkt igår med sitt nyförvärv.
- Skönt. Den cykel jag hade tidigare skar ihop för mig under lördagen. Nu satsar jag på att köra stora klassen i Luleå 6 - 7 september med den här cykeln, sade en belåten Torbjörn Westerlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om