Framtidshoppen som vill till toppen

16-åringarna Emma Bergström och Ulrik Nordberg har tre saker gemensamt:1) De vann i Vittjärvs 2-dagars.2) De tänker göra en rejäl satsning.3) I höst börjar de på orienteringsgymnasium.

Efter en vinter med sjukdomar fick Sara Lundsten från Vittjärvs kliva högst upp på pallen.

Efter en vinter med sjukdomar fick Sara Lundsten från Vittjärvs kliva högst upp på pallen.

Foto: Leif Hammarström

BODEN2009-07-08 06:00
Emma - som kommer från OK Vargen - vann båda dagarna och gjorde det med knapp, men klar marginal. Hon var en och en halv minut före Linnea Sundström, Renen.
- Det har varit en bra helg. Jag har inte bommat speciellt mycket och det känns roligt att vinna. Det brukar jag aldrig göra.
Närmast siktar hon på O-ringen och ungdoms-SM och i augusti når Emma en milstolpe i karriären: hon börjar på orienteringsgymnasiet i Älvsbyn.
- Jag ska göra en rejäl satsning, säger hon.
Det tänker också Ulrik göra. Det lutar åt att även han börjar i Älvsbyn, men han berättar att även Sandviken är aktuellt.
- Där är jag femte reserv. Men jag har svårt tro att jag kommer in.
Snabbast båda dagarna
Bergnäsetlöparen gjorde två stabila tävlingar. Han var snabbast båda dagarna och vann med nästan åtta minuter.
- Jag missade ett vägval på lördagen, annars fungerade orienteringen bra och jag kände att jag skulle kunna vinna.
Ulrik anser att våren varit hyfsad. Han har bland varit etta, tvåa och trea i bra konkurrens i tävlingar i Gästrikland och Medelpad.
4 Westin är ett gångbart orienteringsnamn i Vittjärvs IK och i 2-dagars blev det dubbelt Westin på segerplats. Sofia vann bland de 10-åriga flickorna och Oskar tog en överlägsen vinst (8,21) i pojkar 14. Sofia och Oskar är syskon och farfar heter Nore Westin, en legend i idrotts-Norrbotten.
4 Hanna Hänström var en långväga segrare. Hon kom från Täby och noterade en vinstmarginal på nästan fem minuter i D 12.
4 Riktigt tufft blev det i D 14. Hanna Öberg, Piteå, vann första dagen, men passerades av Clara Lundgren, Umeå, den andra och marginalen mellan de två blev endast två sekunder...
4 Stora Tuna OK är en klassisk orienteringsklubb och ungdomarna för det stolta arvet vidare. I 2-dagars gjordes det framförallt av Viktor Barkegren, som var snabbast bland de 10-åriga pojkarna.
4 Ville Johansson, Kolmården, tog en stabil seger i H 12. Det skilde lite mer än sex minuter till Nils Henriksson, Seskarö, på andra plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om