Framtidens domare

De tappra 17 var Lilla VM-hjältar i skymundan.De 17 tappra deltog i domarutbildningen i samband med slutspelet och dömde alla matcher.

Foto:

BODEN2008-08-22 06:00
- Intresset för kursen var rekordstort, säger Göte Lundström, en av fyra instruktörer som följde domarnas insatser i samtliga matcher och som gav råd och tips.
43 matcher under två dagar betydde att domarna fick jobba hårt. Undertecknad såg ett tiotal matcher och kunde konstatera att domarna skötte sig utmärkt trots att det kostade på att ständigt ha fokusen på topp.
Domartillsättningen i Lilla VM-fotbollen har tidigare varit ett stort problem. Men genom den enkla men smått geniala lösningen att arrangera domarutbildning i samband med slutspelet har det blivit mycket bättre. Nu förekom det tre domare i samtliga matcher. Två av deltagarna var kvinnor.
Men det återstår ett problem. Nästan alla domare kom från kusten.
- Det är problem med inlandet, medger Göte Lundström. Eftersom det är så få lag i inlandet och därmed få matcher att döma blir det också svårt att hitta intresserade domare.
Lundström från Piteå, ursprungligen Vuollerim, var instruktör tillsammans med Per Lidman, Piteå, Lars-Göran Holmfrid, Luleå och Börje Öhman, Övertorneå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om