Flicka Rigas - Olas vinstlott

För bodenamatören Ola Johansson i Buddbyn är treåriga Flicka Rigas rena vinstlotten.Ola vann nämligen tvååringsserien i Piteå för några år sedan. En betäckningsrätt med hingsten Starchip Entrprise var förstapriset och Flicka Rigas blev så småningom resultatet.- Jättekul. Att hon kunde springa fort märkte jag också tidigt, säger Ola.

Foto:

BODEN2009-06-04 06:00
Peabtravet kör ikväll en av säsongens "stora" tävlingskvällar. Med V65, fyra Breeder´s Crownlopp och två uttagningslopp till Sverigeloppet.
Flicka Rigas är en av två favoriter i Breeder´s Crown för 3-åriga ston (V65-2). Buddbystoet gör sin sjunde start och de fyra senaste har slutat med seger.
Det stora målet
- Hon har kapacitet för de stora årgångsloppen och det är därför vi är med ikväll. Det räcker att hon är bland de fem bästa för att hon skall ta en semifinalplats i Breeder´s på Solvalla i oktober, säger Ola.
Den semifinalplatsen kan knappast vara i farozonen. NSD nöjer sig med två hästar i V65-tipset. Flicka Rigas och Petri Salmela-tränade My Love di Quattro.
Den senare visade vid segern på Bergsåker i början av maj att hon också kan höra de stora loppen till.
- Det stora målet för Flicka Rigas är Oaks som körs kriteriehelgen med en miljon kronor till vinnaren. Då skall vi ha henne på topp.
Inte startat sedan april
Flicka Rigas, som har sin ordinarie kusk i Ove A Lindqvist har inte startat sedan mitten av april då hon vann på Peabtravet. Bland de besegrade den kvällen var bland annat My Love di Quattro som galopperade när Ove A tog sats från kön med buddbystoet.
- Tyvärr trampade hon in en sten i hoven den kvällen. Fick litet ont av det och gjorde sedan illa sig i hagen också, förklarar Ola.
Flicka Rigas bör rimligen ha en bit kvar innan toppformen men verkade väldigt pigg och laddad när NSD besökte henne i måndags.
- Jag kommer att göra några ändringar i utrustningen och i balansen, påpekade Ola Johansson. Vi sätter på henne ett öppet huvudlag och vi kommer för första gången att ta av henne skorna bak. Jag tror att hon kan ta ledningen men Ove A bestämmer hur han vill köra loppet.
För en månad sedan såldes stallets kanontravare Clear Sign till Bergsåker och till hästägare hos Robert Bergh.
Nummer ett på gården
Nu är Flicka Rigas nummer ett på gården i Buddbyn och redo att ta över huvudrollen.
- Hon är en större talang än vad Clear Sign någonsin varit, har Ove A Lindqvist påpekat för NSD tidigare.
Clear Sign har förresten gjort två starter för Robert Bergh sedan han bytte ägare och tränare. Oplacerad vid båda tillfällena.
- Tråkigt och litet förvånande. Nu är Robert så skicklig att han säkert hittar nyckeln till Clear Signs kapacitet, hoppas Ola.
I en av hagarna i Buddbyn finns just nu även Thomas Brolins dubble miljonär T.B.Winner (ägare Thomas far Rune). Avsikten är att hästen skall hitta tillbaka till form och harmoni och sedan göra några starter till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om