Finalklara - efter riktig rysarmatch mot rivalen

Med fem sekunder kvar avgjorde BK Snars Alper Delen klubbmatchen och regionsfinalen för pojkar mot Gällivare SK.I potten låg en plats i finalrundan av pojkfyrstads.I poängunderläge och i tidsnöd lyckades Alper via en rullning få Gällivares Ali Alevis skuldror i mattan.- Jag var helt slut men fick krafter av publiken, förklarade en trött men belåten Alper Delen.

Petter Bergman BK Snar till höger har dragit ner GSKs Said Moshret. En klar poängseger till Petter

Petter Bergman BK Snar till höger har dragit ner GSKs Said Moshret. En klar poängseger till Petter

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-01-28 06:00
Att regionsfinalen mellan BK Snar och Gällivare SK i Brottarnas hus i Boden i lördags skulle vara både jämn och oviss det kunde vi räkna ut. Inför den tionde och sista matchen hade bodenklubben fem segrar, varav två poängsegrar och Gällivare fyra fallsegrar. Det betydde att Alper Delen var tvingad att vinna över svårbrottade Ali Alevi för att BK Snar skulle nå slutsegern.
Första perioden gick också knappt till Alper men i den andra gled både initiativ och poäng över till gällivarebrottaren.
- Efter andra perioden trodde jag att jag skulle förlora. Men jag lyckades komma igen och satsade allt jag hade kvar av kraft till slut, pustade Alper.
Även killarna visar framfötterna
- Det var oerhört spännande, tyckte exbrottaren Micke Dahl som tränar bodenungdomarna. Bra gjort av hela gänget då vi har skador i laget och ställde upp med ett par reserver.
BK Snar och Gällivare SK är två klubbar med välskolade brottarungdomar. Det är inte bara tjejerna i länet som kan brottas minsann.
BK Snar hade nu sina vinnare i blixtsnabbe David Lejon i 32 kg, i Jesse Kauppinen i 38 kg som i en tuff match fallbesegrade Noa Rantatalo. Jesse hade både vikt och längd emot sig men orkade trots det och via en stark sistaperiod ta hem segern.
- Jag kände redan i andra perioden att det var min match, sade Jesse. I tredje satt allt och jag hade den bättre orken.
13-årige Henrik Alm Styvén fallbesegrade sedan två år äldre Julius Wallstedt i 47 kg.
- Jag har vunnit över Julius tidigare men han har blivit mycket bättre. En skön seger som jag lyckades avgöra i parterren, sade Henrik.
Tog hem segern på teknik
Med tre matcher kvar hade Gällivare ledningen och BK Snar var tvingade att vinna det som var kvar.
Det gjorde man också. Petter Bergman vann på teknisk överlägsenhet i 66 kg och Janne Kauppinen fallbesegrade Mohammed Alevi i 73 kg. Till slut satte alltså Alper Delen punkt med sin kämpaseger.
Gällivares segrar togs av Oskar Johansson i 35 kg, av Fredrik Stenudd i 42 kg, av Houssam Ali i 53 kg och av Robin Tallfjärd i 59 kg.
Finalen i pojkfyrstads avgörs 21 februari.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om