Examensdags för länslagen - då är planen att ta sig riktigt långt

I helgen avgörs SM för distriktlag i innebandy i Karlstad och Norrbotten ställer upp med både ett tjej- och killag. Och stämning är på inför turneringen.- Vi har goda chanser att gå vidare, säger Johnny Josefsson, ledare för Norrbottens F15.

Bäst när det gäller. Tobias Wiklund och hans lagkompisar i Norrbottens länslag hoppas bjuda på både underhållning och segrar under SM-slutspelet i helgen. "Vi har ett bra lag", säger Wiklund själv.

Bäst när det gäller. Tobias Wiklund och hans lagkompisar i Norrbottens länslag hoppas bjuda på både underhållning och segrar under SM-slutspelet i helgen. "Vi har ett bra lag", säger Wiklund själv.

Foto: Göran Ström

BODEN2011-01-07 06:00

När Sveriges bästa innebandydistrikt ska koras i Karlstad är det första gången Norrbotten ställer upp med två 15-årslag, och målsättningen för de båda lagen är att klara sig vidare från gruppspelet och ta sig till kvartsfinal.

NSD hälsade på under P15-lagets sista träningspass inför avresan.

- Jag tycker att vi har ett bra lag med många bra spelare. Det känns som att vi nog ska kunna ta oss vidare från gruppen, säger Tobias Wiklund, assisterande lagkapten.

- Det är lite pirrigt men kul ska det bli, tillägger han.

Tempot i spelet är högt och målmedvetenheten i den ändå lättsamma truppen är påtaglig.

Tränaren och eldsjälen Magnus Eriksson dirigerar sina spelare och gör färdigt de sista förberedelserna. Han är nöjd med vad man lyckats jobba fram sedan första samlingen, trots att man kanske inte haft samma förutsättningar som större innebandydistrikt söderut.

Eriksson har åtagit sig att under de kommande fyra åren ansvara för kommande länslag på killsidan och därigenom skapa en tydligare struktur i Norrbottens länslagsverksamhet.

Tåget - en tuff motståndare
- Det har aldrig funnits en röd tråd i Norrbotten så tanken är att det här ska bli nyttigt för innebandyn i hela länet, kommenterar Eriksson.

Han får medhåll av Anders Isaksson från Norrbottens Innebandyförbund:

- Det är jättebra att Magnus tagit på sig detta. Vi har även utarbetat en lägerverksamhetsplan för länslagen och tydligare riktlinjer för hur vi vill styra utvecklingen hos våra killar och tjejer. Det är viktigt för att få bättre struktur.

Även F15-laget har högt ställda mål inför SM-turneringen, om inte ännu högre än killarna. I första matchen ställs man mot Västergötland och ledaren Anders Isaksson känner tillförsikt.

- Vi har mycket goda chanser att gå vidare. Det är en stark trupp vi ställer upp med och det ska bli en riktigt rolig turnering, säger han.

På flicksidan har det varit lite mer problematiskt än på pojksidan. Bland annat har det varit svårt att hitta ledare.

- Det har varit lite körigt med samlingar och så vidare. Att det är lite tunt med ekonomin har inneburit att vi har varit tvugna att finansiera detta själv och hade vi inte haft våra sponsorer hade vi aldrig kommit iväg.

F15 spelar sin första match idag.

- Är tåget bara i tid kommer detta blir riktigt bra, säger Josefsson och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om