Ett världslopp av Lina från Boden

Boden Friidrotts jättetalang Lina Alainentalo tog tre guld i Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg i helgen.Lina vann 800 meter, 1500 meter och 1500 meter hinder I F17. Dessutom var hon trea i höjd.- Jag var i fin form och mest nöjd är jag med hinderloppet, berättade Lina.

Vilket klipp Lina Alainentalo hade över häckarna i Göteborg. Bodentjejen var nöjd: "Jag var i fin form", sa hon.

Vilket klipp Lina Alainentalo hade över häckarna i Göteborg. Bodentjejen var nöjd: "Jag var i fin form", sa hon.

Foto:

BODEN2008-07-01 06:00
Världsungdomsspelen genomfördes första gången 1996 och har genom åren sett i stort sett samtliga av våra friidrottsstjärnor till start. Christian Olsson, Stefan Holm, systrarna Kallur, Johan Wissman och Carolina Klüft har alla någon gång varit med i Världsungdomsspelen.
Att Lina Alainentalo skall nå den nivån vågar vi kanske inte tro men tre guld i år och något liknande i fjol smäller högt och ger löften.
- I höjd tog jag bara 1,73 men det beror på att jag var trött efter löpningarna, förklarade Lina som har ett personligt rekord på 1,80.
"Skönt att vinna"
Efter USM i fjol då Lina vann två guld och tre silver betraktade NSD Lina Alainentalo som ett stort mångkamplöfte. Nu kanske det inte alls blir så.
- Jag vill specialisera mig mera , säger hon. Jag tänker koncentrera mig litet mer på löpning än vad jag gjort tidigare.
På 1500 meter hinder sänkte Lina nu sitt personliga rekord med hela 12 sekunder. Hon fick tiden 4.47,61 och var flera sekunder före närmaste löpare. Tiden var även rekord för Världsungdomsspelen och sverigebästa i F17.
- Jag fick bra draghjälp hela vägen och kunde spurta förbi till seger i sista kurvan efter vattengraven.
Tekniken över hinder har Lina lärt sig fort och sista vattengravshindret klippte hon nu utan att sätta ner foten.
Över samma distans men utan hinder drog Lina från start till mål. Segertiden 4.35,30 och fortare än så har ingen i F17 sprungit i år.
Segern på 800 meter togs efter en tuff slutstrid. En norska drog i ledningen till sista långsidan. Där attackerade Lina och fick några meters övertag. En ledning hon med liten marginal lyckades hålla. Segertiden 2.10,10. Nytt personligt rekord.
- Skönt att vinna. Mållinjen dök upp i rätt ögonblick, log Lina.
Som närmast siktar på en start i DN-galan på Stockholms stadion om en månad och säkert kan hon även se fram mot en start i finnkampen i Helsingfors sista helgen i augusti.
Fler Bodenframgångar
Lina var inte ensam startande från Boden i Världsungdomsspelen. Josefin Loggert såg länge ut att klara en tätplats på 300 meter häck i F17. Tyvärr mattades hon sista biten och slutade sexa.Tiden goda 45,70. Hanna Öhlund vann ett av finalheaten över 300 meter häck i F15 och Josefin Laestadius vann ett av finalheaten på 80 meter häck i F12.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om