Enlunds målkänsla blev Bodens vapen

7-1 (2-0, 1-1, 4-0) mot Lycksele - det blev en festlig kväll för Bodens HF hemma i Björknäshallen och alla roligast hade Jens Enlund, 22.Jens blev tremålsskytt och avgjorde matchen i tredje perioden.- Ikväll var det skoj och senast jag svarade för tre mål måste ha varit när jag var liten grabb, sa han.

Tremålsskytten Jens Enlund hade en bra kväll mot Lycksele.

BODEN2009-11-02 06:00
Jens angav tonen direkt. Matchen var knappat två minuter gammal när han gjorde 1-0 och i början av tredje perioden punkterade han matchen med två fina mål inom några minuter.
Först pricksköt han i ena krysset framspelad av Mattias Astrén och sedan vände han ut och in på lyckselebackarna innan han sköt in 5-1.
- Det var roligaste målet. Det är alltid skoj att dribbla.
Kände du också att det var avgjort efter 5-1?
- Visst kändes det så. Men det kan vända fort. Det gäller att vara koncentrerad.
Säsongens bästa match
Tränaren Bert-Olav Karlsson tyckte att BHF gjort säsongens hittills bästa match och det är förståeligt. Hemmalaget var klassen bättre än västerbottningarna, som anses som höstens överraskningslag.
- Det kändes tryggt hela tiden. Vi brukar vara lite svajiga, men nu höll vi upp spelet bra i 60 minuter.
Boden spelade med fart och fantasi och flera målen var frukten av snabba omställningar och precisa avslut.
- Det är så vi ska spela. Vi har en spelidé och ikväll fungerade den.
Lycksele var aldrig riktigt nära. Visserligen gjorde man 2-1 i början av andra perioden, men hemmalaget replikerade med 3-1 två minuter senare och släppte sedan aldrig greppet.
Andreas Borglund, tränare i Lycksele, kunde bara sucka efteråt.
- Det som fungerade för Boden fungerade inte för oss. Boden var bra medan vi gjorde säsongens sämsta match och jag har ingen logisk förklaring till varför det blev så.
Noterbart: när lagen möttes i Lycksele tidigare i höst vann hemmalaget med 8-1. Nu fick alltså BHF en minst sagt gruvlig revansch.
Segern var också viktig i jakten på en plats i Allettan. Boden minskade avståndet till Lycksele och passerade Kiruna på bättre målskillnad.
- Målet är att vinna serien. Lyckas inte det så siktar vi på att bli tvåa, sa B-O.
Det svängde bra om samtliga femmor i Boden och allra mest svängde det om den med Peter Molnberg och Hjalmar Törnqvist och Peter Molnberg som backar bakom Jens Enlund, Mattias Astrén och Alexander Lindén.
Listigast på isen var, som så många gånger förr, Fredrik Näsvall, 36. Och längst bak hade BHF en jätte i målvakten Linus Styrman.