En oväntad vinnare

Hemmatränaren Jesper R Nilsson selade ut tre hästar i V4-2 vid gårdagens lunchtrav. Han kan knappast klaga på utdelningen. Både segraren Bagno och loppets tvåa Lipgloss tränas av Jesper.- Nej, jag är förstås belåten med resultatet även om jag hade tippat den omvända ordningen i mål, erkände Jesper.Patrik Nygren kan väl kalla sig för ordinarie kusk bakom vinnande Bagno.- Vi blev ordentligt utmanade under loppet men han var väldigt bra idag, berömde Patrik.

BODEN2013-02-02 06:00

Sjuårige Bagno tog fyra segrar i fjol och sprang in 117 000 kronor. Får han vara frisk och fräsch så finns det ingenting som säger emot att han inte skulle kunna upprepa eller till och med förbättra det resultatet den här säsongen.

"Han utvecklas fortfarande"
Avkommorna till Gidde Palema brukar kunna prestera när de kommer en bit upp i åren.

- Han utvecklas fortfarande och nu börjar man kunna begära mer av honom, sade Patrik Nygren.

Som gav NSD:s spikförslag ett lopp i utvändig rygg. På upploppet fällde Bagno sedan ledande motbudet Instant Karma och höll också säkert undan för hastigt spurtande stallkompisen Lipgloss.

Att Bagno haft både kapacitet och talang att lyckas på travbanan det har kretsen kring hästen förstås känt till sedan länge. Totalt har han nio segrar och cirka 260 000 kronor i vinstsumma. I sin tidiga karriär tränades han av Stig H Johansson och i den regin vann han också sina första lopp.

- Han har varit en talang hela tiden men har haft motivationsproblem, förklarade Patrik Nygren. Det är som att poletten har trillat ner nu. Han har lärt sig vad det går ut på och är travsäker. Tidigare kunde han falla över i passgång och han bjuder själmant till numera.

"Det var tungt i höstas"
Dessutom trivs Bagno alldeles förträffligt på gårdagens isbanor.

Två av de fyra V4-loppen gick till hemmatränade hästar. I V4-3 segrade sjuåriga Viking Kronos-avkomman Nautical. Körd och tränad av Hanna Olofsson.

Hanna kan nu lägga en besvärlig och tråkig höst som tränare bakom sig. Hennes hästar har inte alls presterat på den nivå de haft kapacitet till men nu håller hon på att få form på stallet igen.

- Så är det och det är skönt. Det var tungt i höstas och när hästarna inte presterade så blev det att jag körde litet passivt också.

Nu törs Hanna se framåt mot en positiv säsong igen.

- Alla mina starthästar känns bra i träningen och nu kommer hela gänget, hoppas hon.

Tufft motstånd
Att Nautical skulle vara lösningen på öppna V4-3 var inte självklart. Det fanns ett par riktigt tuffa motståndare att besegra.

- Nautical har tränat mycket bra en tid nu men visst hade jag litet tur också.

Hanna placerade Nautical i tredje invändigt med hästar utvändigt och därifrån vinner man inte ofta. Men när den för dagen mycket svage favoriten Pine Emil började trampa luft utvändigt så dök också en knapp lucka upp och Hanna slank ut direkt. Fick sedan fritt för en segergivande upploppsspurt in mot mål.

- Det var inga stora marginaler det handlade om men vi fick det utrymme vi behövde, konstaterade Hanna.

De två övriga V4-loppen gick till Skellefteås Leif Eriksson som körde amatörtränade kallblodet Faksbest (V4-1) till säker och ohotad seger och till finske Armor Mistress (V4-4). Körd av Veli Erkki Paavola som hade 50 mil till Peabtravet och lika långt hem till Kaustinen. En hemresa som nog gick i dur efter segern.

Fjolårets champion Krister Söderholm gjorde igår sin första tävlingsdag som tränare på Peabtravet. Banan har nu 11 tränare knutna till banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om