En legendar kommer tillbaka: Har väldigt bra minnen därifrån

Han charmade den norrbottniska hockeypubliken med sitt spelsinne under 90-talet.Nu ska han, tillsammans med Johan Åström, leda Bodens HF mot toppen.- Min hockeyfilosofi? Smart hockey, säger Igor Vlasov till NSD.

BODEN2012-06-08 06:00

Fyra säsonger i Kiruna, två i dåvarande Bodens IK. Det blev totalt 191 matcher och 299 poäng (136 mål, 163 assist) under tiden i Norrbotten.

Nu återvänder Igor Vlasov, 50, till länet - för att bli assisterande tränare till Johan Åström i Bodens HF:s a-lag.

- Det känns bra att komma just till Boden, jag har ju väldigt bra minnen från tiden där, säger 50-åringen till NSD innan han fortsätter:

- Det är många faktorer som hamnar på plussidan, det hade det varit oavsett vilken klubb i Norrbotten det var. Det känns bra att vara nära min släkt och mina vänner.

Hur är din hockeyfilosofi?

- Min hockeyfilosofi? Ja, vad ska man säga. Smart hockey.

"Grymt bra"
Trots att det var 16 år sen sen han lämnade Boden har klubben hela tiden hållit kontakten med legendaren.

- Björn Samuelsson på kansliet känner Igor sen tidigare så de har väl snackat ihop sig genom årens lopp. Sen bor syrran hans här uppe så det är väl också en bidragande orsak, förklarar Peter Harila i sportrådet innan han tillägger:

- Det här känns ju grymt bra och helt rätt.

Tanken är att Igor Vlasov, som tränat junior- och ungdomslag nere i Skåne och Blekinge, även ska ha hand om hockeygymnasiet.

- Det är väl inte helt klart än, utan vi får se hur det blir. Men det är vårt önskemål i alla fall. Då får vi en bra kraft där också, säger Harila.

Klubben får i samband med denna rekrytering också förstärkning på juniorsidan - sonen Artiom Vlasov, 17, följer med pappa upp till Boden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om