En av Lantto-bröderna fick vinna sin ödesmatch: Målen satt skönt

Det var vinna eller försvinna för bröderna Lantto.Lillebror Jonas förlorade sin ödesmatch - men storebror Erik vann sin.- De två snabba målen när vi var på väg att tappa matchen satt skönt, säger Erik, 30.

Erik Lantto fick jubla.

BODEN2010-10-18 06:00
Erik Lantto har haft en ganska strulig säsong med ömmande ljumskar och ojämn formkura. I går, i första halvlek, visade han vilken stor fotbollsspelare han är. Lantto tog sitt ansvar och greppade direkt taktpinnen på mittfältet. Han var väldigt alert och lyckades med allt - utom då han missade ett jätteläge i fjärde minuten.
Tyngre för lillebrorsan i Gefle
Men den missen kan vi förlåta. I minut 22 frispelade han Anton Andersson med en klockren löpboll - och Andersson gjorde inget misstag.
BBK skapade massor med chanser och kunde haft 3-0 i paus - men kom ut som ett ängsligt lag i andra halvlek. Gröndal tog över och kvitteringen var ganska logisk. En långboll letade sig förbi alla, inklusive Markus Keisu.
I det läget var BBK i division II.
Två snabba mål förändrade förutsättningarna.
- Nu gäller det att ta Carlstad också. 0-0 räcker för Carlstad men nu är det upp till oss själva, säger Erik.
n n För lillebror Jonas blev helgen inte lika lyckad. Det blev förlust i ödesmatchen mot AIK och nu talar mycklet för att Gefle får lämna allsvenskan.