Boden Handboll fortsätter att ta poäng av de allsvenska topplagen.I går hemmabesegrade man serietreorna Eskilstuna GUIF efter en bragdinsats.- Ja, faktiskt. Två poäng idag var ingenting jag vågade räkna med innan, sade tränaren Björne Mohlin, som satt sin vinnande prägel på laget.

Den rumänska målvakten Olivia Costache storspelade mot Eskilstuna  på nytt.

Den rumänska målvakten Olivia Costache storspelade mot Eskilstuna på nytt.

BODEN2013-02-04 06:00

Boden Handboll har sedan Björne Mohlin tog över tränaransvaret spelat fyra matcher.

Laget har vunnit tre av dem och spelat en oavgjord, mot serietvåorna Skånela.

Igår ställdes man mot tabellens trea Eskilstuna GUIF och tvingades dessutom spela utan justerade kantspelaren Linnea Ryngmark.

Efter en både osäker och tveksam inledning kom Boden i ett 0-3 underläge efter tre spelade minuter och under större delen av den första halvleken var det inte mycket som talade för en Bodenseger.

"Nyckeln till segern"
Hemmaspelarna radade upp tekniska fel i anfallet under de första 15 minuterna men höll tack vare ett starkt försvar underläget nere till tre bakåtmål som mest.

- Som den här matchen inleddes fick vi en bra utdelning i första halvlek. Vi lyckades få stopp på deras linjespelare Rebecka Lindberg och det var nog nyckeln till segern, antog Mohlin.

Med fem minuter kvar av första halvlek var Boden ikapp. Carin Bergdahl - bäst på plan igår - kvitterade till 9-9 och satte med två minuter kvar dit den straff som betydde ledning med 12-11.

Den ledningen släppte man sedan inte. Även om man sviktade under några minuter under andra halvlek då 18-14 förvandlades till uddamålsöverläget 18-17.

Men närmare än så kom inte gästerna.

- Vi skulle försöka springa ner dem och det lyckades vi ganska bra med. Dessutom hade Carin (Bergdahl) ett övertag mot sina försvarare och det utnyttjade vi också.

Boden Handboll är väl något av ett "spöke" för Eskilstunatjejerna. Bortamatchen mot GUIF i oktober i fjol vann Boden med hela 28-17.

- Då spikade Olivia Costache igen i målet. Det var självklart att hon skulle stå nu också.

Bodens rumänske målvakt gjorde en kanonmatch igen med några "fantomräddningar" när det stod och vägde och man har två riktigt bra målvakter just nu.