Efter kollapsen - krisen är här

I 40 minuter spelade Boden Handboll som ett allsvenskt topplag mot serievinnarna Kärra HF.De sista 20 minuterna sviktade man och Kärra kom både ikapp och förbi. Seger för Göteborgslaget med 31-28.- Fy fasen vad jag är less på hedersamma förluster, sade Carin Bergdahl. Punktmarkerad under hela andra halvlek.- När de gick ut på punkt så slutade vi att producera framåt, konstaterade hon också.

Boden Handboll ledde matchen mot Kärra och hade bra kontroll. Då kom kollapsen och förlusten var ett faktum.

BODEN2012-03-05 06:00

Kärras obesegrade svit blir allt längre och det är ett bra handbollslag som redan nu vunnit serien. Men Boden Handboll som i och med helgens resultat åter ligger på nedflyttningsplats är ett starkt lag de också och man har fortfarande allt i egna händer.

Gårdagens match i hemmaarenan Hildursborg inledde man också respektlöst. Tog ledningen med två mål av Annica Sundqvist och överraskade säkert Kärra med ett spel som hör topplagen till. Hade ledningen med 14-7 som mest och gick till pausvila med ledningen 17-14.

- Vi stod upp bra och fick dem litet stressade. Det hade varit kul att piska serievinnarna, tyckte inte bara Carin Bergdahl.

I andra halvlek löste Kärra upp de knutar som fanns för dem. Punktmarkerade Carin och med henne borta ur matchen så fick man hemmaanfallet att gå i stå och tappa udden.

"Tråkigt att bli punktad"
Det är varken första eller sista gången Carin Bergdahl blir punktmarkerad och Boden Handboll måste nog hitta nyckeln till det draget också.

- Det är jättetråkigt att bli punktad. Det sätter också en stor press på de övriga. Totalt sett tycker jag att vi bjöd publiken på en bra match, sade Carin .

Absolut. Men efter tio minuter in på andra halvlek så kvitterade Kärra till 20-20 och sedan tog man succesivt hand om kommandot.

Rätt lag vann förstås. Kärra var oerhört vassa i sina kontringar och läste dessutom effektivt av Bodens anfallsvapen Pernilla Fahlgren.

Måstematcher väntar
Boden Handboll har, trots tabelläget fortfarande allt i egna händer. Men tränaren Kent Hedlund har nog anledning att se litet bekymrad ut. Man radar upp jämna matcher men förlorar i slutskedet med något eller ett par mål och snart är det för sent.

- Det kändes så bra i början då vi spelade på vår högsta nivå. Men det var ett mycket bra lag vi mötte, påpekade Kent.

Litet hämmade var man också i Boden då Johanna Carlsson låg nedbäddad i feber.

Två omgångar återstår nu av allsvenskan. Boden Handboll har närmast att möte Rimbo redan nu på torsdag och avslutar sedan hemma mot Karlstadlaget Hellton.

Förmodligen behöver man vinna båda matcherna för att säkra en plats i ett av handbollens finrum även nästa säsong.