Det blir ingen stjärnvärvning

Bodens BK gjorde ett tappert försök.Men det blev för dyrt att skriva kontrakt med den ryske fotbollsstjärnan Vladimir But.- Det gick helt enkelt inte att lösa, säger klubbdirektören Micael Selini.

Vladimir But kommer inte att spela division I-fotboll med sin barndomsvän Peter Sedunov. BBK har inte råd med stjärnan.

Vladimir But kommer inte att spela division I-fotboll med sin barndomsvän Peter Sedunov. BBK har inte råd med stjärnan.

Foto: Pär Bäckström

BODEN2010-02-25 06:00
För två veckor sedan berättade NSD att den ryske fotbollsstjärnan Vladimir But tränade med division I-klubben Boden.
33-åringen, som bland annat vunnit Champions League och spelat flera säsonger i Bundesliga, har sedan dess fortsatt att träna och även spela träningsmatcher med BBK.
Klubbledningen har hela tiden haft en liten förhoppning om att kunna hitta en lösning för att skriva ett kontrakt med den meriterade ryssen.
Men under onsdagen blev det klart att det inte blir någon But i Boden kommande säsong.
- Vi nådde helt enkelt inte ända fram. Vi hade en idé som vi provade, men det gick helt enkelt inte att lösa. Vi har inte hittat de finansiärer som krävs, förklarar klubbdirektören Micael Selini och fortsätter:
- Vi visste att en spelare av den här kalibern kostar. Och samtidigt är det kanske inte en ny mittfältare vi behöver. Men det vore tjänstefel att inte ens försöka få hit honom.
But, som är barndomsvän med Bodenspelaren Peter Sedunov, kommer vara kvar i Norrbotten och träna med BBK ytterligare en tid.
"Inte räknat med honom"
Sedan väntar spel i ryska ligan.
- Men det har ändå varit riktigt kul att ha honom här. Våra unga spelare tycker det har varit nyttigt att ha en så pass meriterad spelare på träningarna, säger Selini.
Inte heller tränaren Christian Samuelsson verkar alltför nedstämd över att det inte blev någon lösning med Vladimir But.
- Det är ju egentligen bara ren bonus att han varit här, och jag har heller inte räknat med honom. Jag har hela tiden fokuserat på de spelare vi har i truppen, säger Samuelsson, och erkänner samtiigt att klubben hoppas hitta en eller eventuellt två nya försvarsspelare istället.
Bland namnen som diskuteras finns bland annat Linus Johansson, som spelade med Boden under fjolåret.
- Linus är inte avskriven, även om det inte har kommit något nytt i förhandlingarna. Vi får se vad som händer där, säger Samuelsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om