"Det blir bra det här..."

- Det blir bra det här.Det sade Ove A Lindqvist belåtet efter segern i V4-3 med treårige Handsome Fayline på Peabtravet igår.Säkert vunnet efter ett starkt slutvarv och i mål på tangerade banrekordet 1.15,4.Gårdagens sportsliga höjdare.- Jag kände i värmningen att det var bra tryck i honom. Nu vann han med krafter kvar och med skor, påpekade Ove A också.

Amatörtränade treåringen Handsome Fayline tog sin karriärs fjärde seger för Ove A Lindqvist igår. "Det kommer att bli bra det här", sade Ove A belåtet efter segern.

Amatörtränade treåringen Handsome Fayline tog sin karriärs fjärde seger för Ove A Lindqvist igår. "Det kommer att bli bra det här", sade Ove A belåtet efter segern.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-08-16 06:00

Handsome Fayline är en i raden av många kapabla travare som har och har haft Ove "Buller" Johansson i Buddbyn som ägare. Den treårige Muscle Memory-hingsten tränas av sonen Ola och säsongens stora mål är förstås Kriteriet i höst.

Kretsen kring hästen har också betraktat Handsome Fayline som något av en undantagshäst och sedan han inlett sin karriär med tre raka segrar började vi förstås litet till mans undra hur långt och högt det här kunde bära. Men under V75-kvällen spräcktes segernollan. Då fick han trava utvändigt ledande Alfas Domino och stumnade en del i slutfasen för Erik Adielsson. Efter den starten har Handsome Fayline förlorat två lopp till. Senast på Solvalla i Sommarfavoriten med Torbjörn Jansson i sulkyn.

- Där hade han otur då det blev tvärstopp på sista långsidan och ett fjärdespår i kurvan. Men det loppet tog han bra, berättade skötaren Johanna Åkerlund. Jag tror som Ove A att det kommer att bli bra det här och Handsome Fayline ser mycket bättre ut nu än vad han gjort tidigare. Jag tycker förstås att han är bäst och det är en riktigt lovande och bra treåring vi har.

Ove "Buller" Johansson och Ola köpte hästen som ettåring och han är verkligen fin att köra, säger Johanna. Han vet var målet ligger.

Igår slog det verkligen gnistor om Handsome Fayline som travade ansträngningslöst hela vägen.

- Han vill gärna visa upp sig och gillar att tävla, påpekade Johanna också. Han är ännu vassare utan skor.

Nu är han närmast anmäld till start på Dannero kommande måndag. Där startar Ove "Buller" och Ola även stallets andra kapacitet, stoet Flicka Rigas.

- Hon är också bra igång just nu och de sparrar varandra i träningen. Det händer att Handsome Fayline är den bättre av de två ibland.

Ove A Lindqvist hade en bra dag i sulkyn. Han vann även två lopp i den efterföljande V5-omgången. Med kallblodet All Sång i V5-3, en knepig femåring som brukar gå bra för Ove A och med Icon Ås i avslutande V5-5.

Tre segrar tog även hemmaproffset Jaakko Alamäki. Jaakko inledde med en litet tursam seger med Jan Erik Holmgrens Älvbacka Kungen i inledande V4-1. Tursam då ledande Lärkans Julius slog på en galopp med segern klar kort före mål.

Trist för Roger Nilsson som körde pitetravaren förstås.

- Men Älvbacka Kungen behöver inte be om ursäkt för segern. Han har tjänat ihop till det här och varit nära flera gånger, sade Jaakko.

Som fortsatte segervägen med starke Mellby Strong i V4-4.

- Han fick ett närmast perfekt lopp nu. En häst som lever på sin styrka och som trivs över litet längre distanser.

Tredje dagssegern tog Jaakko Alamäki sedan med betrodda Gipen i V5-4.

- Jag räknade honom som min bästa chans för dagen. Även honom kunde jag ge ett passande lopp och jag var aldrig orolig. Efter en sådan här dag kommer jag väl aldrig att bli nöjd framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om