Dags för "Danne"

Förra säsongen var målvakten Daniel Larsson, 23, ett telefonsamtal från att hamna i hetluften i National Hockey League.Den här säsongen kan drömmen bli verklighet.- Det känns absolut som att det finns en öppning, säger han.

Daniel Larsson hemma i Boden. Nu har han återvänt till Nordamerika för andra säsongen som ishockeyproffs - och konkurrensen med Chris Osgood och Jimmy Howard (små bilderna) i Detroit.

Daniel Larsson hemma i Boden. Nu har han återvänt till Nordamerika för andra säsongen som ishockeyproffs - och konkurrensen med Chris Osgood och Jimmy Howard (små bilderna) i Detroit.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-09-23 06:00
Daniel - som är fostrad i Bodens IK - draftades för två år sedan av flerfaldiga mästarlaget Detroit Red Wings och spelade förra säsongen i farmarlaget Grand Rapids Griffins.
Vid jultid fick han order att hålla sig beredd sedan Detroit drabbats av skador på sina målvakter. Men det stannade vid det och Daniel blev kvar i Grand Rapids Griffins.
Nu har Detroit flyttat upp Jimmy Howard från farmarlaget. Han ska utmana Chris Osgood och det betyder att Daniel är förstemålvakt i Grand Rapids Griffins.
Större chanser
Därmed är också chansen till att få känna på NHL betydligt större än förra säsongen.
- Jag känner mig redo. Men om jag får chansen beror mycket på Detroits målvakter klarar sig från skador eller inte.
Daniel har nyligen avslutat träningscampen med Detroit och har också spelat två träningsmatcher. Han stod halva matchen förra veckan mot Philadelphia och mot New York Rangers på måndagsnatten.
Mot Philadelphia höll Daniel nollan och mot Rangers släppte han i tre mål när Detroit förlorade med 2-4.
- Det gick bra på campen och det har fungerat bra även i träningsmatcherna. Jag ser fram emot fortsättningen.
Daniel kom hem från Nordamerika i maj och åkte tillbaka för tre veckor sedan. Han berättar att han ägnat sommaren åt att träna, pyssla med huset i Rasmyran och umgås med kompisar.
Hockeymässigt har han tränat i Boden, Stockholm och Skellefteå och varit på elitcamp i norska Hönefoss.
Dessutom fanns Daniel med den trupp på OS-aktuella spelare som träffades i Göteborg i somras.
- Det var grymt kul, säger han.
Bodengrabben säger att han är nöjd med första säsongen i Nordamerika. Han spelade 40 matcher i AHL, ligan under NHL, och hade en räddningsprocent på 90.
Daniel fick också bra betyg av klubbledningen.
- Det gick bättre än förväntat att anpassa sig. Nu vet jag vad som krävs och vad som väntar och jag har tränat hårt under sommaren. Jag känner mig väl preparerad inför säsongen.
Vilken målsättning har du?
- Givetvis att få debutera i NHL. Jag hoppas överhuvudtaget att få spela fler matcher på högre nivå än förra säsongen.
Vad behöver du främsta förbättra?
- Det är hålla koncentrationen uppe under längre tid. Ofta har vi tätt mellan matcherna.
Daniel har tvåårskontrakt och det går ut till våren. Vad som händer sedan är han osäker på. Det kan bli fortsättning i Nordamerika, det kan också bli så att han återvänder till Europa.
- Jag har faktiskt ingen aning vad som kommer att hända. Mycket beror givetvis på hur det går. Men jag har inte stängt några dörrar åt något håll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om