Burman fick en andra chans, trotsade nerverna - och blev stor straffhjälte: Min absolut roligaste match

Ena sekunden olycklig och nära till tårar. Nästa sekund matchhjälte.IFK Luleås Islam "Isse" Burman missade sin straff när P14-finalen mot Nyborgs SK skulle avgöras men fick en ny chans och den brände han inte.- Jag blev dö´lycklig när jag såg att bollen gick in, sade "Isse" och log med hela ansiktet.

Islam Burman - en kall straffskytt.

Islam Burman - en kall straffskytt.

Foto: Simon Eliasson

BODEN2012-08-23 06:00

IFK Luleås 13-årige Islam Burman hade en av huvudrollerna i finalen mot Nyborgs SK. Några mål gjorde han inte under den ordinarie speltiden eller under förlängningen men han var ett ständigt hot mot Nyborgs försvar så fort hanhade bollen och han valdes både till "Matchens Lirare" och som bäste anfallare i All Star Team.

"Isse" är ett jättelöfte, säger också P14-lagets tränare Niclas Fredriksson.

"Min absolut roligaste fotbollsmatch"
- En talang utöver det vanliga. Han får alltid spela tillsammans med äldre killar och jag är säker på att han om han fortsätter att satsa på fotbollen så är en framtida storspelare, berömde Fredriksson.

Vid den avgörande straffläggningen i finalen skulle Islam Burman skjuta IFK:s femte och sista ordinarie straff. När han stegade upp mot straffpunkten var läget glasklart. Satte han den var IFK Luleå finalvinnarna.

Tog vara på andra chansen
- Jag var både orolig och nervös men jag har tränat att skjuta straffar och jag siktar alltid till vänster, sade "Isse". När jag såg att deras målvakt tog min straff så blev jag jättebesviken men jag fick en chans till och den missade jag inte.

Stor glädje hos IFK Luleå förstås men gladast var nog Islam Burman.

- Min absolut roligaste fotbollsmatch, instämde "Isse".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om