Bragdmatchen som ger Boden nytt hopp

Boden Handboll gjorde det många knappast trott på.Men laget hemmabesegrade allsvenska tvåorna Önnered med 28-24 (16-16).En seger som betydde att Boden avancerade i tabellen och nu ligger på en kvalplats.- När alla spelar på topp och ger allt så är vi så här bra, sade Kent Hedlund, belåten tränare i hemmalaget.

Vrålet som får Boden Handboll att lyfta. Carin Bergdahl, som återvände till klubben för en dryg vecka sedan, skriker ut sin glädje efter det att Boden Handboll besegrat serietvåan Önnered efter en riktig bragdmatch. "När alla spelar på topp är vi så här bra", säger tränaren Kent Hedlund.

BODEN2012-02-20 06:00

Boden Handboll bortabesegrade Nacka för en dryg vecka sedan.

Då hittade spelarna självförtroende och spelglädje igen och höjde sin kapacitet flera nivåer i och med Carin Bergdahls och Pernilla Fahlgrens återkomst i laget.

Lyftet räckte också till en överraskande, och viktigt, seger mot Önnered under lördagen.

Under matchens sista halvtimme spelades en handboll i ett tempo och på en nivå som det var länge sedan laget visade upp i Hildursborg. Under de sista minuterna fick också spelarna ta emot stående ovationer från den stora publiken.

Oavgjort efter första halvlek
- Vi sade innan match att vi skulle slappna av. Att det var de allsvenska tvåorna vi skulle möta och att vi inte behövde känna någon press på oss, berättade Kent Hedlund.

Det var inte oväntat Önnered som inledde bäst. De satte matchens första mål och hade ledningen med 7-4 efter dryga nio minuter men lyckades inte skaka av sig Boden i målprotokollet. Carin Bergdahl, Johanna Carlsson, Annica Sundqvist, Pernilla Fahlgren och Emmy Nordmark såg istället till att hemmalaget kom ikapp, förbi och tog ledningen med 15-12 efter knappa 20 minuter.

16-16 i halvtidspausen var hur rättvist som helst även om Önneredbänken gnällde på domarna och anklagade hemmaspelarna för att filma till sig frikast.

Fick beröm av motståndarna
I andra halvlek visade Simona Strungaru vad hon kan i målet och tillsammans med ett uppoffrande försvar spikade man nära nog igen. Tidigt i halvleken kom också segerrycket. Hemmatjejerna kunde efter mycket starkt spel gå från 18-18 till 26-19 med elva minuter kvar.

- Det var i försvaret vi lade grunden till den här segern, påpekade också Kent Hedlund. Tack vare att Carin (Bergdahl) och Pernilla (Fahlgren) kommit tillbaka så har vi också fått en bra bredd på laget.

Laget har en stark förstasexa men också en mycket bra bänk. För nu var det istället Önnered som inte orkade hela vägen.

- Det är klart att det känns surt för oss men det var ett bra allsvenskt lag vi mötte, erkände Önnereds lagledning. Det var dessutom en taktiskt väl genomförd match.