Bodens premiärskräll

Piteå HC hade greppet om premiären i division I - men Bodens HF reste sig och fick sista ordet:6-5 (1-2, 2-3, 2-0, 0-0, 1-0) efter straffar.- Det var starkt av oss att komma tillbaka, sa Fredrik Näsvall, derbyts äldste spelare.

Tobias Nilsson och hans Boden var ett nummer större än Markus Ottosson och hans Piteå. Boden vann premiärmatchen efter straffar.

BODEN2009-09-21 06:00
Publiken i Björknäshallen fick se en match som hade allt och kryddades med en närmast osannolik upplösning.
Piteå ledde med 5-3 i slutminuterna och tycktes ha kontroll på matchen. Men på mindre än en minut hade BHF kommit ikapp:
4 17,28: Zakarias Granlund trycker in 4-5.
4 Boden tar ut målvakten och när 36 sekunder återstår skjuter Daniel Gustafsson in 5-5 - via axeln på en piteåspelare.
- Vi vet att det är svårt spela på ledning och vi sa att vi skulle hugga på att få in ett fjärde mål. Sedan är det alltid ett lotteri när man tar ut målvakten. Men den här gången ramlade pucken in i rätt mål, sa Bert-Olav Karlsson, en av två hemmatränare.
I förlängningen fick BHF ett gyllene tillfälle att avgöra när Petter Lindberg obegripligt crosscheckade en hemmaspelare bakifrån och fick matchstraff. Men närmare än ett par heta lägen kom man inte och istället föll avgörandet på straffar.
Positiva tankar viktiga
Boden satte två av tre - Alexander Lindén avgjorde - medan Linus Styrman räddade Piteås tre straffar.
- Boden vann rättvist. Dom var hetare samtidigt som vi tappade ödmjukheten, sa Jens Hellgren, Piteås tränare.
Hemmalaget var på väg att att koppla greppet om matchen i andra perioden sedan man vänt 1-2 från första perioden ledning med 3-2 och fick spela fem mot tre i en och en halv minut.
Men gästerna höll emot och kunde också kvittera halvminuten efter det att man blivit fullt manskap. Sedan fyllde man på med ytterligare två mål i slutminuterna och då talade allt för att tre premiärpoäng skulle hamna i Piteå.
- Killarna har haft minuspsyke tidigare. Men vi pratar hela tiden om att vinna och det var viktigt att vi kunde visa att vi kan komma tillbaka, sa B-O.