Bodens osannolika vändning räckte till seger

Boden Hockey låg under med 1-4 mot Teg när fem minuter återstod av matchen.Men en osannolik spurt gav Boden segern med 5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 1-0) i sudden. Daniel Gustafsson fick den officiella crediten för målet.- Men det var fel. Det var jag som passade och Viktor som stod för målet, säger Daniel.Den rättelsen kan Gustafsson bjuda på. Han var i allra högsta grad delaktig i den fantastiska spurten: n n Daniel passade fram Martin Brännvall till 2-4 efter 55.35 då Boden spelade fem mot tre.I det läget tog tränaren Osmo Soutukorva ut sin målvakt Linus Styrman.n n Gustafsson fortsatte med att själv göra 3-4 efter 57.14.

Per Kenttä, tränare i Asplöven.

BODEN2010-10-04 06:00
n n Därefter passade han till Sebastian Harila, som gjorde 4-4 efter 57.44 - och slutligen spelade han fram till segermålet.
Tre målpass och ett egenhändigt mål av Gustafsson under de sista minuterna - den spurten var femstjärnig.
- Visst var det en otrolig vändning, medger Daniel, som gjorde 22 poäng på 26 matcher i fjol.
Han och Viktor Sandberg har vuxit upp tillsammans och med Sebastian Harila som tredje länk har kedjan visat målform i höst.
Men nog hade ni väl gett upp vid ställningen 1-4?
- Nej, när vi reducerade till 2-4 fick vi ny energi och målen fortsatte att rulla in, säger Viktor Sandberg.