Bodens HF bäst i första matchen för säsongen

Igår inledde Boden Hockey och division I-nykomlingen Luleå Rebels försäsongens träningsmatcher.I en match i Björknäshallen som Boden rättvist vann med klara 4-1 (2-0 1-0 1-1)- Det såg skapligt ut. Vi har en tung träningsperiod bakom oss, sade Robert Dahlroth, en av två BHF-tränare.

BODEN2009-08-22 06:00
Klart att det finns en hel del att slipa på så här i säsongöppningen. Det tog också några trevande minuter innan man började hitta rätt i passningsvägar och i uppspel.
Boden inledde annars starkast i en jämn förstaperiod. 1-0 sköt Petter Walsås snyggt in efter sju minuter och en dryg minut senare klippte nyförvärvet från Clemensnäs, Zackarias Granlund från nära håll in 2-0.
- Vi kom med bra fart i anfallet och stundtals såg det riktigt bra ut, ansåg Dahlroth.
Hemmalaget behöll övertaget i en utvisningstät och inte alltför vacker mittperiod även om Rebels inte saknade reduceringsmöjligheter.
Efter sju minuter av den sista perioden så spräckte Johan Svensson mycket rättvist Luleå Rebels målnolla och Bodens segerresultat 4-1 speglade väl matchen på ett hyggligt sätt.
Ett litet plus i kanten vill vi gärna ge de båda målvakterna, Bodens Linus Styrman och Luleås Joel Lassinanti.
- En bra förstamatch för Linus och även våra juniorer klarade av det bra, ansåg Robert Dahlroth också.
I Luleå Rebels saknades bland flera andra Robert Nordberg som dröjer med sin comeback och tidigare bodensarna Fredrik Lindmark och Pierre Berggren.
Målen: Boden: Petter Wallsås, Zackarias Granlund, Sebastian Harila och Mattias Sundelin. Luleå Rebels : Johan Svensson.