Bodens GK är på väg att få en ny golfstjärna

Pappa Peter har spelat Ryder Cup och varit en framgångsrik golfare.Nu är sonen Hugo Townsend på väg att gå i faders fotspår.12-åringen från Bodens Golfklubb vann finalen i Skandia Cup i Skåne.- Jag tränar flera timmar varje dag, säger Townsend.

BODEN2011-09-07 06:00

Sedan tidigare finns det två riktigt bra golfspelare i Boden.

Oskar Bergman, som la ner sin elitkarriär förra hösten, har spelat i både USA och på Europatouren.

Peter Townsend har spelat Ryder Cup med England i slutet av 60-talet och är klubbens mest meriterade spelare.

Och nu verkar det som att Boden är på väg att få fram ytterligare en blivande storspelare.

Det handlar om Peter Townsends tolvårige son Hugo Townsend.

I helgen avgjordes finalerna i Skadia Cup, som är en rikstäckande tävling.

Och i 13-årsklassen var det tolvåringen från Boden som spelade allra bäst - och vann finalen på banan i skånska Ljunghusen utanför Malmö - med ett slags marginal.

Enligt segraren är det hans ständiga besök på banan i Boden som är nyckeln till framgången.

- Jag tränar flera timmar varje dag. Jag är där på morgonen och till sent på kvällen under somrarna, och flera timmar efter skolan, säger segraren till sajten golf.se.

Nu väntar landslagsspel
För Townsend var det heller inte första gången han spelade final i Skandia Cup.

Som nioåring kvalificerade han sig till finalen, men då blev det aldrig något spel eftersom han var för ung. Men de två senaste åren har han spelat i P13-klassen.

I och med finalsegern väntar nu en juniorlandskamp mot Danmark för alla segrarna i finalerna.

Och under vintern väntar sedan lite mer alternativ träning.

- Jag spelar en del pingis under vintern, och håller igång på det viset. Men sen har vi ett golfcenter där man kan slå bollar ungefär 20 meter, och så finns det en puttinggreen att träna på därinne, säger han till golf.se