Bodens BS slog sig till kvalspelet?

Bodens BS tog tre poäng av fyra möjliga och ökade chanserna att slippa jumboplatsen i bowlingens elitserie. Mycket talar för att BBS nu får möjlighet att kvala sig kvar.- Jag är mycket nöjd med helgen även om vi var nära att vinna båda matcherna, säger coachen Hasse Bergman.

Håkan Öhrling drog till fjällen - men det gick bra ändå.

Håkan Öhrling drog till fjällen - men det gick bra ändå.

Foto: Leif Hammarström

BODEN2009-03-16 06:00
Mot serieledande Pergamon på lördagen var BBSarna på bästa spelhumör och vann med 12-8, låt vara att Pergamon inte kom med sitt bästa lag. Bland andra saknades förre BBSaren Peter Ljung. Men 7026 poäng imponerar och hela laget visade fin form. Sämste BBSare slog 839, ett styrkebesked.
Ändå saknade BBS lagets bäste snittare, Håkan Öhrling, som var på fjällresa. Men ersättaren Johan Bergman skötte sig utmärkt.
Kunde ha vunnit
Allra bäst slog dock en Pergamonspelare: Inge Johansson med 1002 och en 300-serie.
Mot Avance på söndagen såg det ut att bli en ny BBS-seger. Boden ledde med 10-6 inför sista serien - men förlorade den med 0-5 och därmed slutade matchen 10-10.
- Det var en viktig poäng, men det var synd att det inte höll hela vägen. Kanske slappnade grabbarna av på slutet, säger Hasse Bergman.
Har ett försprång
Ett extra plus till Janne Rönnbäck och Johan Bergman som vann sju av åtta serier under den gångna helgen.
Med tre omgångar kvar har Boden ett försprång på tre poäng till Flax på jumboplatsen. Lagen har ungeför likvärdigt mostånd kvar.
Närmast väntar Falkenberg och Kulladal på bortaplan och där lär det inte bli några BBS-poäng.
- Men jag hoppas att den avslutande hemmamatchen mot Domino inte blir avgörande, säger Hasse Bergman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om