Bodens BK drar sig ur division I - och nu flyr stjärnan laget

Bodens BK drar sig ur damernas division I i handboll - en vecka innan seriepremiären. Istället ska laget spela i division II och det får också konsekvenser.- Jag kommer att sluta spela i BBK, säger lagkaptenen Josefina Schmidt.

Josefina Scmidt

Josefina Scmidt

Foto: Kurt Engström

BODEN2008-09-23 06:00
NSD avslöjade i lördagens tidning att tränarna Kent Schmidt och Mikael ”Groja” Carlsson hoppar av efter all turbulens som varit i föreningen de senaste månaderna.
Tränarfrågan löstes inte förrän till midsommar och det innebar att månader av försäsongsträning missades och att flera spelare försvann.
Saker som bokning av resor och boende, sponsartavtal och mycket annat för division I–laget ska heller inte ha skötts som de borde ha gjorts. Likaså har det saknats avtal med spelare och ledare/tränare.
Konsekvensen av allt blev alltså tränarparet slutar och att laget begär sig ner i division II.
– Hela historien är dåligt skött. Om styrelsen agerat på rätt sätt hade det sett helt annorlunda ut. Då hade många spelare stannat, säger ”Jossan”.
BBK–kaptenen blir inte den enda som försvinner. Även storasyster Johanna, som tänkt göra comeback, lägger handbollen åt sidan.
”Jossan”säger att det kan bli en säsong utan handboll, men avslöjar att hon i helgen fick ett samtal från elitserielaget Avesta/Brovallen. Det var intresserade av henne redan före säsongen, men då tackade Josefina nej.
– Man spelar handboll för att det är roligt. Men nu känns det inte alls skoj. Vi får se hur det blir med Avesta/Brovallen. Idag vet jag inte, säger hon.
NSD har sökt Christer Arvidsson, ordförande som hoppat av, för en kommentar, men inte lyckats nå honom.
n n Sten–Göran Hällestrand är ordförande i Norrbottens handbollsförbund och han är inte nådig i sin kritik av BBK.
– Det som hänt är skrämmande och konsekvensen av allt är att man tvingas hoppa av. Saker har missköts och orsaken vet jag inte. Man har bara hört en massa rykten. Det känns i alla fall som att någon eller några inte gjort det man skulle göra.
”Hälle” ser också det som hänt som ett hårt slag mot norrbottnisk handboll.
– BBK var på gång och man hade chansen med bra lag och en ny arena. Jag tror man hade kunnat fylla den. Nu känns det motigt, men vi kan inte styra något från förbundshåll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om