Bodens arbete mot högre mål ska börja

Serieseger och comeback i division I 2010.Micael Selini har fått en flygande start, som ny klubbchef i Bodens BK.- Under måndagen har det varit full fart. Det känns fruktansvärt roligt, säger han.

Micael Selini har anledning att se belåten ut. Han har fått en bra start som ny klubbchef i Bodens BK.

Micael Selini har anledning att se belåten ut. Han har fått en bra start som ny klubbchef i Bodens BK.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-09-29 06:00
"Micke" berättar att klubben fått gratulationer från alla håll. Vid lunchtid kom ett fax från arga konkurrenten IFK Luleå i vilket man gratulerade till seriesegern.
- Jag har kommit in i BBK rätt läge och hittills haft en enkel uppgift. Seriesegern är också precis vad BBK, Boden och Norrbotten behöver. Med all respekt för övriga lag så anser jag också att BBK har bästa möjligheterna att lyckas.
2010 är alltså BBK tillbaka i den serie, som av elaka tungor kallas ruinserie. Orsaken är de höga resekostnaderna, som framförallt drabbar norrlagen.
Ifjol reste BBK för cirka 1,1 miljon och det lär knappast bli billigare nästa säsong.
- Vi räknar med att vi behöver öka omsättningen med cirka en miljon. Det tror vi också är realistiskt.
Hoppas på bidrag från SVFF
I år har BBK haft en resekostnad på cirka 200 000 kronor - samma summa hade man i resebidrag förra säsongen.
- Jörgen Eriksson från Luleå sitter i Svenska fotbollsförbundets styrelse och vi kommer att kalla honom till ett möte för att se hur man underlätta för klubbarna ute i landet. Jag hoppas Jörgen kan göra en insats i frågan.
- Klubbarna i superettan får 2,5 miljoner varje år. Då vore det rimligt med en miljon till lagen i division I. Det känns som att förbundet lämnat division I åt sitt öde.
Mera ekonomi: derbyt mot IFK Luleå i augusti lockade över 5000 åskådare till Boden Arena och gav ett rejält överskott. Selini hoppas och tror att man ska kunna öka publiksnittet nästa år. Därmed också intäkterna.
Inga stora spelarförändringar
Idag har BBK ett snitt på 1406. Det ger en 31:a plats i publikligan bland 132 lag i allsvenskan-division II och man är bäst av lagen i tvåan.
n n BBK har 13 spelare på kontrakt inför 2010.
- Läget är gynnsamt och det kommer inte bli några stora förändringar. Men visst ska vi öka konkurrensen, säger Micael Selini.
Här är alla som har kontrakt: Patrick Sjögren, Haris Devic, Peter Sedunov, Björn Blombäck, Niklas Hermansson, Mattias Bergdahl, Alexandre Morfaw, Mattias Ottestig, Markus Olofsson, Emil Johansson, Anton Strömberg-Karlsson, Jens Holmström och Erik Kihlman.
Selini säger att man inte satt ihop någon önskelista och är fåordig när eventuella nyförvärv förs på tal.
Viktor Brännström?
- En duktig spelare.
Destin Makumbu?
- Samma där. Men jag känner inte till turerna när han lämnade klubben.
Viktor spelade med BBK 2003-2006 och har de senaste tre säsongerna varit Piteås bäste spelare. Makumbu kom till BBK 2003 och flyttade till Norge 2008.
- Vi har inte pratat så mycket inför nästa säsong utan fokuserat på serieavslutningen. Men målsättningen är som sagt att konkurrensen ska skärpas och vi kommer bland annat titta på spelare i närområdet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om