Boden satte punkt - med ett SM-silver

Två SM-silver och ett brons. Kerstin Simu från Föreningen Varpa i Boden kan se tillbaka på en fin vecka på Kvarnängen i Boden.Bronset knep hon i centimeterkastningen. Silvermedaljerna i den individuella damfinalen och i lördagens avslutande lagkula tillsammans med klubbkompisarna Kristina Eriksson och Åsa Johansson.Lagkulan förlorades mot gotländska Banda VK med 8-12, 7-12.

Åsa Johansson, Kerstin Simu och Kristina Eriksson FVi Boden tog ett silver i lagkula sista SM-dagen.

Åsa Johansson, Kerstin Simu och Kristina Eriksson FVi Boden tog ett silver i lagkula sista SM-dagen.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2011-07-25 06:00

- Lagtävlingen är varpasportens flaggskepp. Men det är klart att vi skall vara belåtna med att vi vann ett silver, sade Kerstin Simu efter litet funderande.

Att Kerstin Simu, som under veckan visat att hon hör till landets varpatopp, ville fundera över hur hon skulle värdera silvermedaljen beror på att segerchansen över de gotländska favoriterna trots allt inte var så långt borta.

Varpa är en centimetersport och de marginalerna var väl inte helt och hållet på Bodentjejernas sida i finalen. En final som spelades på en mycket hög nivå och där hemmatrion efter att ha förlorat inledningen till 0-4 började hitta rätt och nådde 4-5. Var sedan poängen efter till och med 8-9.

Hyllas för SM-arrangemanget
Även i den följande kulan var Bodentjejerna bra med, någon eller ett par poäng efter till 7-8 innan BandaVK, anförda av damsuveränen Ulrica Pettersson fick grepp om händelserna och SM-guldet.

- När vi hade erövrat våra poäng så kunde vi inte följa upp det i omgången efter. Det var en av anledningarna till att vi förlorade, ansåg Kristina Eriksson.

Men det är klart att trion i Föreningen Varpa i Boden skall vara stolta över sina silvermedaljer.

På vägen mot finalen besegrade man bland annat fjolårets Svenska Mästare och man behöver inte be om ursäkt för finalplatsen.

Herrfinalen blev en riktig långkörare och rysare. Med 12-11 i avgörande kulan besegrade Göteborgstrion från Västra Frölunda stockholmslaget Sätraviks VK.

En herrfinal utan gotländskt inslag.

- Det kommer att bli räfst och rättarting när våra varpakastare kommer hem till Gotland igen, skojade Radio Gotlands redaktör.

En guldmedalj till hade man kunnat dela ut och då till Föreningen Varpa i Boden för perfekta SM-arrangemang hela veckan lång. Idel beröm från förbundet, från ledare och från aktiva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om