Boden på bortais - en mardröm för de flesta

Hemma är bäst för Bodens HF i division I. 5-3) innebär fjärde raka vinsten i Björknäshallen.- Vi vinner för att vi spelar hemma. Vi har snackat om att inte släppa något i vår egen hall, sa Bert-Olav Karlsson, en av två tränare.

Matchen mot Boden i Björknäshallen blev ett omöjligt uppdrag för Adam Osbäck och hans Kalix. Hemmalaget vann med 5-3 och tog därmed fjärde raka segern i hemmahallen. "Vi har snackat om att inte släppa till något i vår egen hall", säger tränaren B-O Karlsson.

BODEN2009-10-19 06:00
De tidigare vinsterna har kommit mot Piteå, Clemensnäs och Luleå Rebels.
Söndagens match blev inget att minnas. Vanligtvis brukar det spraka om hockeyderbyn, men det gjorde det inte den här gången.
Det var dåligt tempo, inga rejäla närkamper och ingen derbystämning.
Men Boden vann rättvist och hade full kontroll på händelserna i mer än två perioder.
Bjöd in Kalix i slutperioden
När Zakarias Granlund vackert gjorde 5-0 knappa fyra minuter in på sista perioden såg det väldigt stabilt ut, men två snabba power play-mål av gästerna gav matchen lite nerv.
Jimmy Stålnacke gjorde också 5-3 tre och en halv minut från slutet, men Kalix var aldrig nära poäng.
- Det var en egendomlig match. Vi ledde med 5-0 utan att ha spelat på topp även om försvarsspelet var bra.
- Inför sista perioden sa vi att vi inte skulle bjuda på något, men det var precis vad som hände. Vi har ännu en del att lära, sa B-O.
För Linus Styrman kändes måhända segern extra skön. BHF-målvakten har rötterna i Kalix och gjorde en bra match.
Kalixtränaren var missnöjd
Alla femmor gjorde mål och bästa betyget går till den första med Jonas Carlenius och Anton Borg som backar bakom Martin Brännvall, Oskar Edström och Zakarias Granlund.
Kalixtränaren Petter Christoffersson hade mindre att glädjas åt. Kalix var blekt i två perioder, men får godkänt för den sista.
- Vi måste spela enklare. Samtidigt tycker jag det är uselt att vi inte kan visa mera vinnarinstinkt i en sån här match, sa han.
Ingen skugga ska dock falla över målvakten Tomi Haapaniemi. Bland utespelarna var det ingen som lyste extra, men Christoffersson ville framhålla Andreas Wallgren och Emil Sikström.