Boden får arrangera SM i varpa 2011

Ibland kan det vara snabba ryck på förbundsnivå. Boden sökte SM i varpa till 2011 och fick ja på fem sekunder av förbundet.Det hände när förbundsstyrelsen hade konferens i Boden i helgen och samtidigt träffade föreningen Varpa i Boden.- Det känns bra att Boden får SM, säger Lars Henriksen, förbundsordförande.

Blåten trio:  Lars Henriksen, förbundsordförande (t v), Kristina Eriksson, ordförande i Varpa i Boden och Göran Ahlman, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Blåten trio: Lars Henriksen, förbundsordförande (t v), Kristina Eriksson, ordförande i Varpa i Boden och Göran Ahlman, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-11-16 06:00
Henriksen sa ja direkt och styrelsen var enhällig. Söndag eftermiddag skickades ansökan formellt in till förbundet. Bodenföreningen, som går in på tredje säsongen, är arrangör med stöd av Bodens kommun.
- Vi ser positivt på SM. Det gör vi på alla SM-arrangemang och det är kul att varpan i Boden kommit tillbaka, säger Göran Ahlman, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Mästerskapen kommer att avgöras på Kvarnängen i centrala stan under vecka 30.
- Vi kan likna veckan med SM-veckan i orientering. Det blir tävlingar varje dag och säkert kan tävlingarna locka kring 1500 personer varav 250 är kastare, säger Lars Henriksen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om