Boden biter sig fast

Det var inte vackert.Men oerhört viktigt.Boden besegrade Vasalund med 1-0.Och nu hoppas matchvinnaren Anton Andersson att det nya spelsättet ska fortsätta ge poäng - och rädda klubben kvar i serien.

På marsch mot säker mark? Anton Andersson avgjorde matchen mot Vasalund med sitt mål sent i den första halvleken.

På marsch mot säker mark? Anton Andersson avgjorde matchen mot Vasalund med sitt mål sent i den första halvleken.

Foto: Kurt Engström

BODEN2010-09-06 06:00
Resultattavlan visade 1-0 och publiken på Boden Arena applåderade när spelarna gick av planen.
Ett par minuter senare står Bodens matchvinnare Anton Andersson och konstaterar att han mår ganska bra.
- Vi har haft marginalerna emot oss tidigare. Nu har vi dem med oss och det är en skön känsla, säger mittfältaren som blev Bodens store matchvinnare mot topplaget Vasalund.
En match som Boden egentligen inte skulle kunna vinna.
Inte på förhand i alla fall.
Jagade
Hemmalaget saknade flera nyckelspelare och med 2-4-förlusten mot bottenkollegan Forward i bagaget sedan förra helgen talade inte mycket för Boden.
Och Boden fick det också ganska tungt.
Vasalund stod för det mesta av spel och bollinnehav.
Boden fick jaga och försvara sig.
Men det var något som laget gjorde riktigt bra.
- Det är det vi har pratat mycket om nu att vi måste jobba stenhårt. Det är ju det som mycket av fotbollen handlar om. Speciellt när vi är i det läget som vi är i, säger Andersson och fortsätter:
- Det kanske inte funkar till hundra procent spelmässigt. Då gäller det att kunna lägga ner ett jäkla arbete istället. Speciellt när vi möter lag som Vasalund, som älskar att hålla i bollen. Då gäller det bara att ligga rätt. Och sedan kontra.
Och det var på just en kontring minuten före halvtidsvilan som Anton Andersson blev matchvinnare.
- Jag fick bollen av Dave (Roberts). Nedim (Hiros) drog i sär backlinjen så jag fick yta och tänkte att jag testar med vänstern. Det blev väl inte så hårt, men det blev bra. Det blev en fin båge, förklarar Andersson, som fick se sitt skott leta sig in i vänstra krysset.
Keisu - räddande ängel
I andra halvlek blev Boden mer eller mindre tillbakapressat.
Vasalund skapade en del chanser. Men stod inte målvakten Markus Keisu i vägen lyckades den nykomponerade backlinjen hålla rent.
- De unga killarna gjorde ett riktigt bra jobb. Jag fick hjälpa dem lite grann att styra dem rätt, men de gjorde det riktigt bra, säger lagkaptenen och högerbacken Haris Devic, som var oerhört lättad efter segern.
- Efter matchen mot Forward har folk varit lite nervösa inför den här matchen. Men vi hade ett bra snack förra veckan. Nu vet vi vad som krävs. Det är att slåss för vår överlevnad, fortsätter Devic.
Den rutinerade bosniern förklarar också att insatsen mot Vasalund var en fingervisning i hur Boden ska spela resten av säsongen.
- När man är i vår position går det inte att spela snyggt. Det viktigaste är att vi tar poäng. Sedan på vilket sätt vi gör det spelar ingen roll. Det är precis så som vi uppträder i dag som vi ska göra resten av säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om