Blombäck kan vara ett namn för allsvenskan

Han har varit en av Bodens bästa spelare under året.Nu får backen Björn Blombäck också ett kvitto på att han haft en bra säsong.I form av provträning med nyblivna allsvenska klubben Mjällby.- Det är en spännande och utvecklingsbar spelare som vi vill titta närmare på, säger Mjällbytränaren Peter Swärdh till NSD.

Bodenbacken Björn Blombäck blickar framåt. Kommande vecka ska han åka till Blekinge för att visa upp sig hos den nyblivna allsvenska klubben Mjällby. "Det är bara att åka ner och köra. Det gäller att inte vara rädd", säger 22-åringen.

Bodenbacken Björn Blombäck blickar framåt. Kommande vecka ska han åka till Blekinge för att visa upp sig hos den nyblivna allsvenska klubben Mjällby. "Det är bara att åka ner och köra. Det gäller att inte vara rädd", säger 22-åringen.

Foto: simon eliasson

BODEN2009-10-10 06:00
I fjol spelade han i division III med Sävast.
Under årets säsong har backen Björn Blombäck varit med och tagit Bodens BK upp till division I.
Nästa steg i karriären kan bli betydligt högre än så.
För kommande vecka ska 22-åringen åka ner till Blekinge för ett par dagars provträning med nyblivna allsvenska klubben Mjällby.
- Biljetterna är bokade och jag åker ner på torsdag och ska träna med laget under ett par dagar, berättar Blombäck för NSD.
Mjällby har inte själva sett Blombäck spela, men klubben har ändå fått rapporter om 22-åringens säsong.
- Det är en spännande och utvecklingsbar spelare som vi har hittat genom vårt nätverk. Med tanke på det geografiska har vi inte själva haft möjlighet att titta närmare på honom. Därför känns det bra att kunna se honom hos oss under ett par dagar, säger Mjällbytränaren Peter Swärdh till NSD.
Under fredagen blev det sista detaljerna klara efter att ha pratat med Mjällbys tränare Peter Swärdh på telefon.
- Han berättade lite om hur upplägget kommer se ut och andra små saker, säger Blombäck, som förstås är glad över att ha fått chansen att visa upp sig för en större klubb.
Ska göra sitt bästa
- Man är ju lyckligt lottad över att ha fått en sådan här chans. Det ska bli riktigt kul, säger Blombäck, som är nöjd med sin säsong i Boden.
- Det har gått bra, även om det finns oerhört mycket kvar för mig att förbättra. Det ska jag jobba med.
Blombäck har ett så kallat ett plus ett-kontrakt med Boden.
- Jag vet inte riktigt hur det funkar, men mitt mål är att jag ska vara kvar i Boden, framför allt nu när vi har gått upp en serie. Men det beror ju också på hur det går i Mjällby.
Känner du dig redo för att spela i allsvenskan?
- Nja, jag har ju fortfarande mycket kvar att jobba med. Men man vet ju aldrig vad som händer. Samtidigt ska det bara bli kul att åka ner och visa upp sig. Det gäller inte att vara rädd och ha för mycket respekt. Det är bara att köra på och göra sitt bästa. Mer än så kan man ju inte göra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om