Bergvall fick lyftet i Boden

Henrik Bergvall blev bäste norrbottning med en fjärdeplats i seniorklassen vid Norrcupens deltävling i enduro.- Jag hade siktat på en plats bland de tre främsta, men är ändå tämligen nöjd, säger han efter målgången på Bodens motorstadion.För favoriten Erik Luthström, Luleå MS, tog tävlingen slut redan innan den börjat.

BODEN2009-06-01 06:00
Luthströms motorcykel vägrade att tända strax före tävlingen och han kom aldrig till start.
- Det kändes surt, säger Erik. Man är bortskämd och brukar kunna lite på grejerna. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Förmodlighen var det något med tändningen.
Luthströms reservhoj stod hemma i garaget och han hade inget annat val än att kasta in handduken.
- Jag har träningskört banan på 14.38. Nu behövde ledaren 17.24 på första varvet. Visst, man vet aldrig vad som kan hända, men visst känns det surt.
I Luthströms frånvaro blev det tredubbelt Umeå i topp med Ola Jacobsson som vinnare.
- Umeå har mycket folk att ta av och dom är duktiga, medger Henrik Bergvall, som tävlar för FMCK Boden.
Han låg tvåa efter första varvet men dalade sakta i prislistan och slutade alltså fyra.
- Jag började få ont i händerna efter första varvet, förklarar han.
Värmen?
- Den var inte så farlig, det svalkar ju trots allt en del.
Klubbkompisen Andreas Sjöberg, som tagit steget upp från motion till senior, klarade sig bra och nådde en femte plats.