Bergdahls hattrick

Mattias Bergdahl hade tittat på Zlatan Ibrahimovic och segermålet mot Ungern i VM-kvalet.Han kopierade det när Bodens BK slog Anundsjö IF i division II med 4-0 (3-0).- Det var nästan skrattretande hur det påminde om Zlatans mål, säger Mattias.

Målsprutaren Bergdahl gjorde en Zlatan i repris. "Det var nästan skrattretande hur det påminde om Zlatans mål", säger han.FOTO: Kurt Engström

Målsprutaren Bergdahl gjorde en Zlatan i repris. "Det var nästan skrattretande hur det påminde om Zlatans mål", säger han.FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

BODEN2009-09-07 06:00
Målet kom redan i tredje minuten. BBK-aren fick en löpboll att springa på, målvakten räddade, men bollen studsade på Mattias och rullade in vid ena stolpen.
Och det skulle bli mera Mattias. I 14:e minuten fick han en ny boll djupled, rundade målvakten och placerade säkert bollen i mål, 2-0.
Sedan dröjde det bara lite mer än tio minuter innan han slog till på nytt. Efter en vänsterhörna stötte han bollen i nättaket från nära håll. Ett äkta hattrick med andra ord.
- Skönaste målet? Det måste vara det första. Det var också riktigt skönt med ett tidigt ledningsmål.
Målkungen
Mattias gjorde 20 mål i division III förra säsongen och värvades som målskytt.
Men våren var motig och han fick ofta sitta på bänken.
Nu är han så att säga inne i ett stim. Han kom in i andra halvlek mot Piteå i förra matchen och avgjorde med två mål och totalt är han uppe i tio.
Därmed är Mattias BBK:s bäste målskytt.
- Jag har bitit ihop när jag suttit på bänken och hela tiden känt mig redo. Att det lossnat på slutet beror mycket på att vi är en lagmaskin. Samtidigt har jag haft en bra känsla i kroppen.
Dagens vackraste mål
BBK:s seger var frukten av ett gott dagsverke. Första halvlek var riktigt bra och 3-0-ledningen fullt motiverad. Anundsjö hade två tunga skott som Markus Keisu fick anstränga sig på, men mer skapade inte gästerna på hela matchen.
Christian Samuelsson, BBK-tränare:
- Självklart är jag nöjd. Framförallt med första halvtimmen. Det var då vi avgjorde.
- Vi hade sagt innan att vi skulle satsa hårt från början för att få greppet om matchen. Kul att det lyckades.
I andra halvlek sjönk spelkvaliteten. BBK spelade mer eller mindre av matchen, men kunde ändå göra dagens vackraste mål:
Alexandre Morfaw hittade Erik Lantto med öppnande passning, Lantto klev fram och sköt otagbart i bortre hörnet.
- BBK var bättre och jag tror också laget vinner serien. Själva uppträdde vi som ett pojklag de första 20 minuterna. Så illa får man inte agera, säger Yngve Persson, tränare i Anundsjö.
Bäst i BBK: Haris Devic, nyttig och kreativ både som back och ytterforward.
Viktiga veckan kunde således inte ha börjat bättre för Boden.
Närmast väntar två bortamatcher: Sollefteå på onsdag och Umedalen på lördag.
- Vi fokuserar bara på nästa match och Sollefteå blir tufft. Det är en av seriens svåraste bortamatcher, säger "Kisse".
När lagen möttes på Boden Arena i slutet av juni fick BBK nöja sig med 1-1 sedan Sollefteå snöpligt kvitterat i slutet.
Noterbart till sist: BBK har nu nio raka matcher utan förlust. Senast laget förlorade var den 7 juni mot Friska Viljor - för exakt tre månader sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om