Bergdahl valde Boden till sist

Spel ett år till med norska Gjövik eller att flytta hem till Boden igen.Handbollsspelaren Carin Bergdahl har länge varit i valet och kvalet.Igår bestämde hon sig. Det blir Boden Handboll och spel i division I från och med i höst.- Ett tufft beslut men samtidigt inspirerande, säger Carin till NSD.

Carin Bergdahl valde mellan Norge eller Boden. Hon gjorde en lista där hon vägde för- och nackdelar. Det blev Boden som vann. Foto: Anders Hjortenklev

Carin Bergdahl valde mellan Norge eller Boden. Hon gjorde en lista där hon vägde för- och nackdelar. Det blev Boden som vann. Foto: Anders Hjortenklev

Foto:

Boden2010-05-19 06:00
NSD beskrev i en artikel igår Carin Bergdahls funderingar kring sin egen framtid. Som handbollsspelare i första hand där norska Gjövik gärna ville se henne som en av sina spelare även under den kommande säsongen. Samtidigt längtade hon hem till Boden och till tryggheten igen och det vägde till slut tyngst.
- Det gick så långt att jag gjorde en lista med Norge mot Boden. Det enda norska plustecknet var handbollen medan listan med fördelarna att flytta hem igen var betydligt längre, log Carin.
"Reser hem för gott i juli"
Och så fick det bli. Till stor glädje för årsfärska division 1-föreningen Boden handboll förstås.
- Jag åker tillbaka till Norge i morgon (läs idag) för att avsluta mitt kontrakt och jag har meddelat klubben mitt beslut. Jag reser sedan hem för gott i slutet av juli. Jag kommer naturligtvis att sakna en del vänner där, säger Carin som spelat för Gjövik de två senaste säsongerna.
Åren i elitserieklubben Gjövik har också utvecklat henne som handbollsspelare. Carin är betydligt bättre nu än vad hon var när hon lämnade Boden för två år sedan.
- Absolut. När jag kom till Norge kunde jag inte skjuta ett underarmsskott till exempel. Det kan jag nu.
I Boden Handboll kommer vänsterhänta högernian Carin Bergdahl att vara en av nyckelspelarna och kanske skillnaden på vinst och förlust. Det är hon medveten om men det är ingenting som tynger henne.
- Inte alls. Det är ett lovande lag jag kommer att spela i och dessutom hoppas jag att vi kan förstärka med ett par tjejer till.
Boden Handboll har som mål att vinna division 1 den kommande säsongen för att sedan spela i allsvenskan. Med Carin Bergdahl i laget ökar förutsättningarna att lyckas markant.
- Division 1 skall vi vinna och jag ser fram mot derbymatcherna mot BBK.
Carin Bergdahl har redan fått ett jobb i Boden men hon skall också plugga en del vid sidan om.
- Jag vill bli brandman. Det är ett jobb jag tror skall passa mig.
Boden Handbolls tränare Kent Hedlund är förstås belåten över att få Carin i laget.
- Det är nästan magiskt. Fantastiskt roligt. Det är inte många spelare i landet som jag hellre skulle vilja ha i mitt lag än vänsterhänta Carin. Hon tränar dessutom hårt och har en attityd som jag tror smittar av sig på de övriga i laget. En vinstlott och en av de viktigaste pusselbitarna men det är mera på gång, säger Kent Hedlund litet hemlighetsfullt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om