Bengt basar i Boden

Han ser sig själv som en ärlig och rättfram människa, som gillar utmaningar.Bengt Flodin, 46 år, är ny ordförande i IBK Boden.- Det är viktigt att alla får vara delaktiga i verksamheten, säger han.

IBK Boden har letat och letat och nu har man funnit en ny ordförande. Han heter Bengt Flodin.

IBK Boden har letat och letat och nu har man funnit en ny ordförande. Han heter Bengt Flodin.

Foto: leif hammarström

BODEN2008-09-04 06:00
Det sägs att det finns ingenting som är omöjligt, bara sånt som tar längre tid och det passar väl in på IBK. Klubben har varit utan ordförande i två år och Bengt valdes vid ett extra årsmöte förra veckan.
- Jag kom i kontakt med IBK genom Suzanne Ahlman i valberedningen. Jag tipsade om andra namn, men blev själv tillfrågad och efter att ha gjort en kontroll av föreningen och funderat någon vecka tackade jag ja.
Varför blev ditt svar positivt?
- Framförallt att jag upplever att det finns sån entusiasm i föreningen.
Han anser också att han har mycket med sig från jobbet som yrkesmilitär. Där är han van att organisera, leda och fördela.
Flodin har även erfarenhet från föreningsjobb. Han är ordförande i Norrbottens pistolskyttekrets och suppleant i "Svenska" och har varit verksam som ledare inom ishockeyn.
- Jag känner mig som en föreningsmänniska, säger han.
Rekryteringen viktig
När Bengt går in i ordförandejobbet talar han mycket om delaktighet, att alla ska hjälpas åt.
- Vi kommer att ha olika arbetsgrupper, som ska ledas av en ledamot från styrelsen. Det handlar om sport, marknad, ekonomi och arrangemang. Sedan sker regelbundet en redovisning till styrelsen.
IBK börjar från ruta ett och gör det med ett kraftigt ekonomiskt underskott: 200 000 kronor.
- Men vi är redan på väg att vända det. De trogna sponsorerna är kvar och det ser riktigt bra ut.
Bengt betonar också vikten av rekrytering. Nog så viktigt i ett läge när IBK säger att man inte tänker ge sig in i några spektakulära värvningar.
- Tillsvidare ska vi ligga på en låg nivå. Den ska heller inte kosta så mycket.
När det gäller det sportsliga överlåter han frågorna till sportrådet, men han avslöjar att ett långsiktigt mål är att IBK ska ta sig tillbaka till elitserien.
- Hur lång tid det kan ta spekulerar vi inte i. Vi har ingen tidsplan.
"Hästjobb av Ahlman"
IBK ramlade ur elitserien i våras efter tio säsonger och inleder division I-spelet den 5 oktober.
I veckoslutet ger ett första besked om var IBK står. Då spelar laget en cup i Umeå.
n n Vid det extra årsmötete valdes också en ny styrelse och den har följande utseende:
Bengt Flodin, ordförande, Rolf Enqvist, vice ordförande, Peter Åhman, sekreterare, Bo Wallmark, kassör, Ulrika Waara, Ingegerd Nilsson, Mattias Perman och Charlotte Berggren, ledamöter.
- Suzanne Ahlman har gjort ett jättejobb för att få ihop en ny styrelse. Utan henne hade IBK gått i graven, säger Ulrika Waara.
n n Det har varit stor omsättning på spelarsidan och i första hand har spelare lämnat klubben. Här är förlusterna: Michaela Kathtriner, Schweiz, Isabelle Frimodig, sabbatsår, Sofia Thorsson, sabbatsår, Ida Öhman, Sundsvall, Victoria Johansson, Malmö, Melanie Cathie, Australien, Nina Sorsa, Dalen, Mariana Männiströ, Luleå, Emma Blomqvist, slutar och Jenny Lundberg, som blir målvaktstränare. Frågetecken sätts för Gun Åkesson.
IBK fyller på med egna produkter och dessutom är Evelina Eliasson på väg tillbaka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om